tisdag 31 mars 2009

50-tal och grillat i Porto

Första kvällen i Porto var lite speciell...
Efter en kort vila på hotellrummet hittade jag plötsligt inte min resväska! Vi sprang runt som idioter och kollade under sängen och i garderoben... men icke!!!
Jag hade nästan panik när vi tog hissen ner till receptionen och bekände min drullighet.
De hade väskan.
Puh...
Jag hade antagligen glömt den i hissen!
Hungriga tog vi sedan en runda genom Porto, tittade på läskiga fiskar i restaurangfönster och lyckades inte bli övertalade av någon kypare att stanna. Vi bestämde oss för att gå tillbaka och äta på hotellet.
När vi väl kommit dit såg vi en Restaurang-skylt som lyste något kvarter bort. Sista chansen tänkte vi och sneddade över de mörka gatorna för att ta oss en titt. Den coola 50-talsinredningen såg lockande ut och jag hittade något i menyn som skulle kunna betyda grillad lax, så vi gick in.
I Portugal får man diverse bröd och lite allt möjligt före maten. Det kostar, så vill man inte betala bör man tacka nej. Men klockan hade passerat nio svensk tid, så vi var rejält hungriga och åt gladeligen medan vi väntade på maten. Länge.
Varje bord var dukat. Alltid med två omaka glas. Lite kul!
Snygga galonstolar i rött eller brunt, de var alla i samma stil men galonen var vikt lite olika så stolarna fick sin personliga prägel.
Maten var värd all väntan. Laxen var rent himmelsk och serverades med stuvad kål, rivna morötter och massor med potatis.
Tias fick in något slags grillspett med fläskkött (tror vi), färsk ananas och skivor av äpple. Också supergott.
Kyparen var ödmjuk och artig. När vi skulle gå varnade han oss för att gå med min stora dyra kamera öppet där utanför. Skumma gränder. Så vi stuvade ner kameran i min handväska och gick nöjda tillbaka till hotellet, åkte upp på våning 17 och tog en Cola med is och en öl innan vi stupade i säng.

Inga kommentarer: