söndag 3 maj 2009

Underbara VÅR!!!

I lördags njöt vi till fullo av våren. Metrologerna lovade ju mindre härligt väder efter denna dag, så det var bara att passa på!!!I Bergianska trädgården blommade japanska körsbärsträd och diverse underbart doftande växter.
Allra godast doftade nog de rosa blommor vi hade bakom ryggen under glassfikat.

Vi gick sedan länge och väl på Plantagen innan vi hittat det vi sökte, Clematis som ska klänga på spaljén ute på balkongen samt en lavendel och några mindre blommor.
Tias planterade dessa medan jag slumrade i soffan.
Sen handlade vi och for hem till Pelle. Fredhäll, ett trevligt ställe! Särskilt här bland klipporna!
Jag kände mig oerhört osmidig när jag klättrade upp för bergsväggen med stor-magen... När vi fått upp strandmadrassen och en kudde åt mig, så blev jag sittandes där medan karlarna grillade. Härligt! Även om jag kände mig lite handikappad.
Vin och grillat hör ju våren till... och vinet doftade verkligen underbart. -Men Icas cider fick duga åt mig... i vanlig ordning. Läskande i alla fall!
Vi är inte de enda som letat oss ut denna härliga vårkväll. Grillar tänds i varje vrå. Bakom skymtar Lilla Essingen.
Skål!
Så himla gott blev det! Och det är ju inte lätt gjort att sätta igång att grilla när man bor i lägenhet i Solna Centrum och dessutom är gravid (trött och mindre rörlig).
Idag har jag varit riktigt trött hela dan, med all rätt. Ingen sömn inatt å sen jobb i sex timmar... -och inte lyckades jag somna hos lillsyster heller, fastän jag låg i minst en halvtimme! Hon städade och gav mig lunch medan Oscar och Alvar var vildare än få. Jag hängde med dem till Tessinparken och enda till Fältöversten. Fattar inte att jag orkade!
När jag väl tagit bilen hem kunde jag sova i en timme. Underbart. Stekte sen raggmunk, mindre underbart... Vår stekpanna måste BORT!!! Någon som har förslag på en bra teflonpanna med stor stekyta??? Beläggningen har lossnat så till den grad nu att allt bränner fast trots att jag har i något fruktansvärt mycket margarin!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi köpte en ny stor stekpanna för inte så länge sen, Icas egna märke är det. Funkar jättebra! Nu är det riktigt roligt att steka pannkakor!/ Janna

Unknown sa...

Aha, tack för tipset!
=)

Anonym sa...

Tefals Jamie Oliver panna med röd rick i mitten är grym. Men jag vet inte om den är större än en normal stekpanna.