onsdag 20 maj 2009

Gravidshopping

Idag har jag verkligen shoppat loss i Solna Centrum.
Jag började med Twilfit, där jag fick jättebra hjälp med att hitta en amnings-bh på rea, 25 %. Suveränt!
Blev tipsad av syrran att även ge Kappahl en chans, så jag lydde och hittade en med bygel, billigt och bra även denna! Tittade förstås in på Kappahls bebisavdelning också och fann dessa två ursöta klänningar i storlek 56!Så nu har Saga fyra nya fina klänningar, alla i storlek 56.
Jag köpte två amningslinnen i svart och vitt på H&M också innan jag gick hemåt. Så nu ska jag väl klara mig... även om det skulle bli en tidig bebis!
Mammakläder har jag verkligen fått näsa för sen jag blev gravid. Jag vet precis vad jag vill ha, vad som funkar och vad som är mindre bra. Vissa kläder gör att man ser större ut än nödvändigt och väldigt ofta får man en tjock resårkant över hela magen, en kant som syns genom alla tajta topar. Inte bra! Jag föredrar låg midja på kjolar, tights och strumpbyxor. Nästan omöjligt att hitta. Och om det prompt ska vara en resårkant ska den vara tunn, diskret och helst hudfärgad!!! I början köpte jag vida kläder som jag tänkte skulle bli perfekta under hela graviditeten, men nu tycker jag att jag ser ut som ett hus i dem! De ska vara lagom slimmade så inte allt syns igenom men att magen ändå framträder. Eftersom utbudet inte är i roligaste laget skulle jag gärna göra en egen mammaklädeskollektion någon gång!
Amningskläder är ett annat elände. Jag har visserligen precis börjat spana, men redan nu säger mig mina erfarenheter att utbudet här är tio gånger torftigare än mammaklädutbudet. Är man gravid kan man dessutom hitta kläder i nästan alla affärer. Modet är perfekt för gravida (även om jag gärna skulle korrigera kläderna lite)! MEN vad gäller amningstopar är det "basic" som gäller. Svart eller vitt samt någon extremare med blommor på, som varrenda mamma lär känna igen. Dessutom kostar amningskläder på tok för mycket! Snygga klänningar känns fruktansvärt oekonomiskt att köpa. Och en klänning icke avsedd för en ammande kvinna är antagligen extremt opraktisk i amningstider!
Jag vill ha kläder som följer trenderna! Och jag vill kunna behålla min egen stil fastän jag ammar. Det känns ju supertråkigt att behöva klä sig i allmänt trista kläder i ett halvår till efter graviditeten!
Amningskläder i färg eller vita spetsar efterlyses! Coola plagg som sticker ut! Skjortor kanske funkar när man ammar..? Man får väl testa sig fram... Det man vill slippa är ju att behöva blotta hela magen! Hoppas jag får supernäsa för amningskläder också. Tankar finns även på en amningskollektion. Jag har massor med idéer och kläderna behövs! I allra högsta grad!

Inga kommentarer: