måndag 26 oktober 2009

Små händer och fötter i avtryck

Ikväll har vi pysslat. Det gick både snabbt och smidigt att göra fotavtryck med Sagas lilla högerfot. Lite svårare var det med handen, som hon förstås ville röra på och gnussa med hela tiden.Här är avtrycken vi gjorde i boken Saga fick av pappa och Line när hon döptes.
Här ska vi också skriva upp minnesvärda ögonblick ur Sagas första levnadsår. Vissa frågor i boken är svårare än andra att besvara. -Som vilken natt hon för första gången hoppade över nattmålet. Hmmm... När var det? Och när följde hon med blicken första gången? Och huvudet... det lyfte hon ju på nästan med ens hon kom ut!

Så till stämpelfärgen. Jag har frågat på Panduro och lite var stans efter barnvänlig stämpelfärg som blir snygg till hand- och fotavtryck och går lätt att tvätta bort. Vissa rekommenderar fingerfärg. Jag kan dock inte tänka mig att det blir lika bra, så jag tog slutligen mig till Gamla Stan, Ljunggrens pappershandel, där jag sett denna stämpeldyna när jag var gravid. Och där fanns ett exemplar kvar. Yes!!!
Visst blev det snyggt!!!!!
Kanske behöver vi spreya på trycken för att de ska bevaras?! För dessa ska ramas in och sättas upp på väggen.
Jag är riktigt glad att vi äntligen gjort dessa små avtryck. Tias höll Saga när jag pysslade med hennes hand och fot. Saga var måttligt road men tyckte i alla fall det var kul när jag tvättade av färgen efteråt!
;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh så super gulligt. Tack för tipset!!Moonie