torsdag 1 oktober 2009

Vidgade vyer och Sagas nya lekkamrat

Den här vyn trodde jag inte jag skulle få se i Solna!
Malin i mammagruppen tog med mig och Saga på en riktig långpromenad idag och visade vackra områden kring Huvudsta. En härlig höstpromenad blev det. Jag visste inte att det fanns sådana fina promenadstråk så nära. Där kommer vi att gå massor!!!!! Man är ju lite småless på Råstasjön...
Efter promenaden följde vi med Malin och lilla Stella upp på en kopp te. Alltså vi mammor drack kaffe och te medan Saga och Stella, som är nästan en månad äldre, fick leka lite på en filt. Ingen av dem hade legat bredvid en annan bebis på detta vis förut så det var riktigt spännande. I början tittade Saga åt ett helt annat håll medan Stella sökte kontakt lite försiktigt. Sedan väcktes nyfikenheten från bägge håll.
Saga gillade Stellas prassliga bok.
Jag tänkte att jag kanske borde bidra med något så jag hämtade Sagas skallrande ring. Hon började leka med den...
... tills Stella blev intresserad och tog den.
Jaha, men vad gör det? Saga gillar läget och leker med sina egna händer en stund.
Men så plötsligt åker ringen över från Stellas arm till Sagas, där den blir fast ett tag.
Ungefär vid detta tillfälle kommer båda bebisarna på att de är hungriga. Saga börjar skrika något väldigt och även Stella skriker lite. Vi sätter oss till rätta i soffan och kan inte låta bli att skratta åt situationen. Från glädje och lek på en filt till hungerskrik i famnen, timade bebisar!
Med mättade magar fick de ligga en stund på mage innan vi skulle ge oss av hemåt. Saga är inte så förtjust i att ligga och kämpa på mage...
Det är ju jobbigt att hålla upp huvudet på detta viset.
När vi gick hemåt närmade sig klockan fem. Vi mötte Tias på Polarn o Pyret där vi köpte en fin body på rea innan vi tog hissen upp. Här blev det pannkaksfest innan Ankis och Ulf kom och jag gjorde en god äppelpaj. Nu mår jag lite illa av alla onyttigheter... men är glad över en lyckad dag. Saga sover. Hon var trött efter alla intryck. Världen blir större och större för en liten bebis som hon. Och det är fantastiskt att upptäcka världen med henne.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt gulligt! Två små bebbar på en filt...
Mormor

Unknown sa...

Hihi, ja visst är det!