tisdag 27 oktober 2009

Ilska, glädje och vacker höst

Dessa uppochnedvända tisdagar...
Jag hoppades att det skulle gå bättre med babymassagen nu när vi har vintertid. Klockan nio på morgonen ska ju kännas som tio nu, menar jag. Och nog tyckte jag att både jag och Saga fått mycket sömn innan vi knatade iväg mot öppna förskolan imorse. Jo då, och allt gick bra... tills vi skulle börja babymassagen. Vi var bara fyra mammor med bebisar där idag. Lugnt och skönt... om inte Saga fått spung. Hon ville INTE ha nån massage idag. Hon gnällde, vred sig och när vi skulle massera ansiktet gömde hon sig i handduken. Så hon fick stå och jazza istället. Missnöjd och arg. När vi masserade ryggarna på våra bebisar skulle de ligga på mage över våra ben. Det såg sååå mysigt ut för lilla Alice, Ida och Olle... men Saga totalvägrade.
Efter massagen ammade jag arga bebin så gott det gick. Jag hade dock gett upp att försöka delta i samtalen runt omkring mig. För Saga var så svår och lättdistraherad.
Det var ingen idé att stanna kvar och umgås heller, så vi gick hem direkt efteråt. Saga skrek nu hejvilt, så efter en bit tog jag upp henne.Det uppskattades. Jag höll henne en stund och satte henne sedan upp i vagnen. Det har ju funkat som metod hela förra veckan... men det var då det. Saga blev fullständigt vansinnig, så jag lade henne ned och så skrek hon i 10-15 minuter innan hon somnade... Då var även jag helt slut.
Men hösten var oerhört vacker så det blev en härlig promenad. Jag tänkte att jag inte skulle vara arg på Saga. Hon är ju så liten och mådde ju uppenbarligen inte bra... Stackars bebis.

Det är en kort stund på året ett gult lövtäcke breder ut sig över marken och parkbänkarna. Jag älskar löven och färgerna. I år lyser hösten i gult. Och bland de gula löven gömmer sig de kopparbruna. Vackert.
Saga vaknade så fort vi kom hem. Men när vi båda ätit några timmar senare somnade hon igen. Jag tog tillfället i akt, lade ned Saga i vagnen och åkte in till stan. Tunnelbanan till Kungsan. Handla Mumin-klänning och annat viktigt på Lindex eftersom vi hade 25 % rabatt på ett helt köp. -Man måste ju passa på. Sen blev det en prisbelönt concealer på Cow. De på Cow kan sin sak. Dyra produkter, men de räcker länge och är bra för huden. Saga sov och sov, så jag gick på Urban Outfitters och allt möjligt innan vi for hem. Skoj!
Men nu är jag trött. Min stegräknare närmar sig 12 000 steg. Tias var hem och gjorde chokladmousse innan han stack iväg till middagen de skulle ha på skolan.
Jag har haft en härlig kväll. Sett på The Mentalist, mumsat mousse och gosat med Saga som nu var på ett strålande humör! Underbart. Ikväll har hon skrattat jättemycket. Ansiktet har lyst upp så fort jag närmat mig henne och hon har accepterat att sitta i babysittern eller ligga och snurra på en filt medan jag plockat ur diskmaskinen, hängt tvätt och donat. Hon är världens underbaraste unge. Trots lite humörsvängningar... Hon brås bara på mor sin!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mysiga höstbilder! Man får verkligen lust att gå omkring där och sparka och kasta löv. Jättefin bild på dig och Saga! Min tolkning är att hon ser väldigt nöjd ut, inte ett spår av skrikpersen. Du däremot ser lite trött men ändå lättad ut :) Känner igen mig.
Kram / Janna