söndag 25 oktober 2009

Från Trönö till Solna

Det har varit underbart att vara så länge i Trönö. Lugnet, lantluften, tystnaden. Elden i spisen och i braskaminen, det levande huset med knarrande trägolv. Utsikten från de stora gamla fönstren. Trönö i höstskrud.
Ingen TV. Istället har jag och Saga tillbringat mornarna med att elda upp värmen i köket. Mysigt!
Idag bar det av till Solna igen. Saga som mestadels tyckt att bilåkande varit helt okej får allt högre krav. Om hon inte har något att pyssla med får hon tråksjuka och skriker högt. Idag fick trasdockan Esmeralda roa henne.
Esmeralda sjöng roliga sånger och gick från bas till ljus falsett. Jag fick ont i halsen på kuppen.
Men Saga skrattade!
Vi åt på vårt favvoställe sedan i somras, Amazing Thai i Uppsala. Rullade sedan vidare genom regn och rusk för att komma till Solna vid femtiden.
Det kändes förvånansvärt okej att vara hemma igen. Kanske för att Tias tände alla ljus i vardagsrummet och gjorde det riktigt mysigt. Och för att Saga nöjt lekte i sitt babygym medan jag städade skafferiet och Tias tvättade kläder.
Jag gav Saga babymassage innan hon gjordes i ordning inför natten. Hon tittade leende på mig med sina stora ögon och jollrade medan jag rullade hennes tår mellan mina fingrar och strök henne över magen.
Sedan fikade jag och Tias med flatrökt skinka och ko-ost från Trönö Lanthandel. Värmande te och gott bröd. Medan Saga ammades, hoppade i våra knän och inte visste vad hon ville.
Hon somnade mitt i Wallanderfilmen som var något av det bästa jag sett. Dessa engelska filmatiseringar av Mankells Wallanderböcker är otroliga. Så snyggt foto!!! Riktigt bra musik och fantastiska skådespelarprestationer. Täta dialoger. Polisfilmer brukar inte vara så välgjorda som dessa. Och framför allt inte så vackra!
Saga sover nu i sin säng. Tvätten hänger på tork. Det doftar nytvättat och det enda som hörs är Tias surrande dator och mina tangnter som smattrar i natten.

Inga kommentarer: