fredag 9 oktober 2009

Barnstolspremiär för lilltösen

Imorgon fyller Saga fyra månader och plötsligt kan vi ge henne smakportioner! Shit, vi som inte ens har en barnstol åt henne än!
Träna kan man dock göra, så jag å syrran satte Saga i denna IKEA-klassiker när vi lunchade på City Kyrkans konditori idag. Jag lade massor med filtar runt henne...
...men ändå satt hon som en liten ostkrok. Söööt!!!
-Lite mer filt framför magen och vips såg det ut som hon inte gjort annat än suttit vid matbordet! Hon tröttnade dock efter en liten stund och skrek för full hals tills moster lyfte upp henne.
Då blev hon nöjd. Hon vill nästan alltid vara nära, umgås och leka. Speglar gillar hon extra mycket så Elin och Saga speglade sig i City Kyrkans STORA varianter med guldramar.
Elin slog huvudet på spiken i denna lilla analys: När Saga tittar i spegeln ser hon en söt bebis vilket gör henne superglad! Hon ler stort och får ett lika stort leende tillbaka! Det är lycka.
Innan lunchen hade vi hunnit med hiss-strul och overall-letning på Åhléns City. Nu hade tiden nästan runnit ut. Elin var nämligen tvungen att ta sig till polisen före klockan tre för att fixa ett nytt leg.
En hejdåpuss, så fick jag och Saga sitta själva och amma samt äta minibisquit och dricka te.
Vi busade, skrattade, myste också förstås.
Sen var det dags att gå vidare. Lite bebiskläder och annat viktigt skulle köpas. Jag träffade en gammal lekkamrat från Söderhamn i hissen på H&M, tränade rulltrappskörning med barnvagn på Lindex... Ett äventyr var det, så när jag och Saga kom hem strax före fem var vi sömniga båda två. Saga åt lite innan hon sov tok-länge med tanke på att det var middagstid. Då brukar hon inte kunna sova mer än två minuter i sträck!
Jag å Tias fixade ugnsrostade rotsaker IGEN!!! Lohmanders hot-bearniece och benfri saftig fläskotlett hör till. Mums!
Till efterrätt blev det äpplepaj. IGEN. Vi är sålda och kan inte sluta. Höstens stora hitar!
Å så bidde det fredagsfinal i Idol, massor med bebisgos och sedan nattning av lillgumman. Tias började med det igår. -Att lägga ned henne i spjälsängen vid tio och stanna i sovrummet, buffa hennes rumpa om hon vaknar och är ledsen, lägga en hand på henne... Igår natt sov hon till nio på morgonen!!! Ikväll nattade jag henne. Det blev lite amning och nu sover hon på vår säng. Vi lyfter över henne när vi ska lägga oss...
Jag passade sedan på att spela en Betapet-match, och VANN!!!!! Hurraaa!!! Det var på tiden.
Nu är det strax sovdax. Skönt.

Inga kommentarer: