onsdag 17 februari 2010

Både mamma och TV-fotograf..!

Inatt blev det jobbigt igen. Kanske för att Saga är lite förkyld. Hon är mest förkyld just på natten. Särskilt när hon vaknar. Då är det ledsamt och snörvligt...
Idag har Saga varit ganska gnällig. Och jag har varit rastlös. Ingen härlig kombination. Framåt eftermiddagen märkte jag att Saga bara var mammig och kelsjuk. Fick hon vara med mig så blev hon nöjd. Så hon satt snällt i sin matstol och tittade på när jag gjorde mina godaste snickerskakor. Och så satt hon bredvid mig i soffan när jag åt middag. Mysigt! Vi kelat massor också. Saga är lite väl hårdhänt ibland när hon gosar. Hon nyps och rivs utan att veta om det... eller nästan hänger i mitt hår!!!
Tias hade kvällsmöte och kom hem efter sju, så jag och Saga fick en lååång dag idag.
Jag är i någon slags mellankristid nu. Mammaledigheten ska ge vika för jobb. Tre dagar nästa vecka ska jag fota och redigera nyheter på TV4. Separationsångesten i att vara ifrån Saga tre hela dagar blandas med en stark nervositet. Hur mycket yrkesskicklighet sitter egentligen kvar i mig efter graviditet och mammaledighet? Det känns lite läskigt men också spännande. Jag laddar inför jobbprestationen genom att gå in i ett jobb-tänk när jag ser inslag på TV-Nyheterna samt träna mentalt både på bilkörning och TV-foto. Det är svårt att få tid till min mentala träning, men jag försöker. Och jag är ganska säker på att det mesta sitter. Jag har hållit på så länge att mina kunskaper måste ha rotat sig skapligt vid det här laget!
Självklart känns det skönt också att få börja jobba. Att få komma ifrån det stora ansvaret för Saga ett tag, kunna rå mig själv och samtidigt dra in pengar. Det som känns mest jobbigt är nog själva vetskapen att min mammaledighet håller på att rinna ut! Jag kan ju inte jobba halvtid resten av livet för att hinna mysa med Saga... Det känns lite ledsamt. Jag tröstar mig med att jag säkert kommer att få en till bebis nåt tag... och att jag då blir mammaledig igen.
Imorgon ska jag och Saga till BVC på åttamånaderskontroll. Det blir riktigt spännande med tanke på att vi inte har vägt och mätt henne sedan början av december.
Nu hoppas vi på en bra natt med en frisk bebis!

Inga kommentarer: