tisdag 23 februari 2010

Köldknäpp och hårt jobbande...

Dag två i arbete blev TUFF!!! Jag fick åka ut på jobb så fort jag anlänt till TV4 vid tiotiden. Ut i snön, köra bil, filma, kämpa med fantasin för att, trots seg mamma-hjärna som knappt vaknat än, få roliga och annorlunda klippbilder på en herre vid skrivbord. Ta bild på exteriör, åka mot redaktionen och bli utskälld av en galen taxichaffis som inte vill släppa förbi mig på en trång väg trots att jag väntat längst. Grrrrr... (Allt resulterade att jag + de tre bilarna som stod bakom mig fick backa förbi fyra parkerade bilar och sedan släppa fram ca åtta bilar innan reportern vid min sida hoppade ut och intog rollen av trafikpolis så vi någonsin skulle komma därifrån.)
Sedan blev det snabb lunch, och före ett var jag på väg mot Gullmarsplan med en annan reporter för att göra ett jobb på SL och snökaoset. Det skulle bli ett långjobb... så vi var ute tills mina fingrar domnade och jag inte kunde känna knapparna på kameran. Jag tog trots allt massor av bilder och gjorde flera intervjuer på Gullmarsplan och Thorildsplan. På Thorildsplan plåtade vi världens längsta busskö. Ersättningsbussarna de väntade på skulle sedan plötsligt gå från Alvik dit tågen just börjat gå, så innan vi for löstes kön upp och alla drog ner i T-banan.
Jag och reportern var som isbitar när vi for till redaktionen. Å när vi skulle svänga in till TV4 var det stopp i trafiken så vi fick vänta länge... Och snart blockerades hela vår infart av att en bilist tyckte utfartskön var för lång, och därmed bildade en till fil!!! Ett helt gäng följde efter, så snart såg det ut som att vi försökte svänga in på en tvåfilig, enkelriktad väg! Vi fick köra mot trafiken för att få dem att flytta på sig. Vad är det med folk egentligen???
Jag var genomfrusen och dötrött när jag kom in på redaktionen efter fem. Hann äta en banan innan det blev genomgång i studion... för snart skulle jag köra kameror där också!
Behöver jag säga att jag var helt däckad när jag kom hem?
Jag hade längtat mig fördärvad efter Saga också. Men hon ville inte gosa alls... bara vinka, dra i mina örhängen och åla sig fram på golvet för att riva ned dvd-filmer, gräva i tidningshyllor eller göra andra halvförbjudna saker. Jag tvgångsgosade lite på henne ändå innan jag nattade henne.
Själv fick jag varma mackor av Tias. Och nu vill jag inget heller än att krypa ner i sängen. Jo en sak vill jag allra mest; att denna fruktansvärt dryga vinter ger vika för VÅÅÅREN!!!!! NU!!!!

2 kommentarer:

Mirjam sa...

Men stackare, vilken dag! Tur du inte jobbar heltid! Hoppas du får ta igen dig nu! Kram Mirjam

Unknown sa...

Tack!
Jo nästa dag blev lugnare. Och nu är jag hemma med Saga i fyra dagar. Skööönt!!!