fredag 12 februari 2010

Bullfest, dockpuss och flummig nattning

En sån da... Trots att Tias tagit vällingpasset tjugo i fem imorse så bidde jag vaken... i två timmar. Bara för att jag först försökt söva Saga och sedan för att jag ändå burit henne till vardagsrummet.
Det är jobbigt att inte kunna sova... Och extra drygt när hela familjen somnat för länge sen. Jag skulle ju dessutom upp halv nio och baka chokladmuffins!
Först vid nio lyckades jag släpa mig upp... Saga sov till halv tio och Tias som var hemma skötte bebisbestyren. Skönt, för jag hade aldrig hunnit baka, duscha samt klä och mata både Saga och mig själv. Vi hade ju en tid att passa. Halv elva började den stora Bullfesten på Kyrkans Öppna Förskola!
Många vagnar trängdes inne i Kyrkans Hus när vi släntrade in en aning sena. Mammor och pappor hade bidragit till den stora kakbuffén som stod uppdukad i köksdelen, och det myllrade av vuxna och barn som såg fram emot en härlig bullfest. Stora salen förvandlats till ett kafé. Jag lämnade mina pinfärska muffins och betalade 30 kr till Världens Barn. Sedan var det bara att hugga in!
Bland alla härliga bakverk fanns ett fat med majskrokar till de minsta. Saga var dock mer intresserad av alla roliga kakor.
När någon spela piano bakom Sags rygg blev hon riktigt glad och började dansa och jazza som bara den. Snart blev det ännu bättre, när allsångshäften delades ut och alla vuxna i rummet började sjunga!!!
I sångpausen kom Isak med mamma Ida, nyss hemkomna från Kanarieöarna. Riktigt skoj att se dem igen.
Det tyckte även Saga.
Sången fortsatte och Saga stortrivdes där hon låg i sin egen lilla bubbla mitt framför allsångsledarna som vanligtvis är förskolans föreståndare. Hon lekte med en Bamse-bok och lyssnade.
Ikväll har Saga lekt med sin Waldorfsdocka på ett mycket speciellt sätt.
Hon närmar sig sakta och undersökande...
... innan hon flyger på den och ger den en riktigt god puss!
Sen suger hon lite på luvan, men den är inte lika god...Saga har stått helt själv också. Nästan. Hon höll sig i sittpuffen bara! Och hade pappa som livlina.
Tur det, för hon blev så exalterad där hon stod och skrattande bankade ena handen i puffen, att hon snart föll rakt bakåt!
Nattningen har funkat exemplariskt då vi kört en egen flummig varriant av femminutersmetoden. Nappflaskan slurpade hon i sig på fem minuter!!! Sedan lade jag henne i sängen. Hon var vaken och gnällde. Jag sjöng och gav henne nappen. När hon tröttnade på det fick hon sin älskade trasdocka. Jag med lämnade sovrumsdörren öppen och gick runt och grejade i lägenheten så hon hela tiden hörde mig. När hon blev ledsen nästa gång drog jag upp speldosan i form av en mjuk och gosig flugsvamp, och så låg hon och höll i den. Jag fick dra upp den några gånger. Jag tände ljuset en sväng och packade ner våra kläder inför morgondagens utflykt till Heby. Släckte igen, gav Saga nappen så hon fick tussa på den... Efter en halvtimme så sov hon. Duktig!!!
Jag och Tias har myst med Skavlan och ett glas rött. Härligt!

Inga kommentarer: