fredag 5 februari 2010

Bebisträff och fredagsmyyys:-)

Idag tog jag och Saga bussen till Ulriksdal för att kämpa oss fram i snömodden tills vi kom till Järvastaden. Där, i en nybyggd lägenhet, bor Jessicas familj sedan några veckor tillbaka. Deras lilla Olle, nu dryga åtta månader (två veckor äldre än Saga) är riktigt på hugget. Han reser sig mot möbler eller vad som finns till hands, och sedan går han. Han tror att han kan gå själv, så det gäller att vara med och ta tag i hans händer när han skyndar fram genom rummet. Stå kan han göra helt själv. Imponerande!!!
Idag fick Olle fem bebiskompisar på besök. Rummet myllrade av bebisar som kröp, satt, stod eller ålade fram på parketten. De mumsade på Olles fina BRIO-leksaker, drog varann i håret och undersökte varandras fötter.
Vi matade våra små och åt själva av den goda fisksoppan Jessica snott ihop. Pratade bebissnack och hade riktigt trevligt.
Vi blev dock kvar så länge att det slutade med gråt och tandagnisslan från höger och vänster. Saga skulle ha sovit middag för länge sen, så hon fick sitta hos mig och vila för att inte bryta ihop. Kvart i tre lämnade vi lägenheten och begav oss ut i snöslask och solsken. Saga somnade direkt och sov i en timme. Jag kämpade mig fram med vagnen, tog buss 505 mot Solna Centrum och blev glatt överraskad då bussen passerade Råstasjön! Vi klev av där och fick oss en härlig promenad i vårvädret. Vi såg uppåt sextio hägrar som stod och häckade i vassen, och jag fixade snösörjan utan att bli vansinnig.
Ikväll har vi haft riktigt mysigt. Vi åt ugnsrostade rotsaker med lövbiff och bearnaicesås redan klockan sex, efter att vi gett Saga lasagne och päronpuré. Sen drog vi ned på Ica och köpte ägg och glass innan jag gjorde en helt underbar kladdkaka med en deciliter kakao! Receptet fick jag av syrran och tydligen kom det från Kristin Kaspersen. Så när vi Saga somnat blev det kladdkaka, glass, kaffe och te och Skavlan. Ett ovanligt flummigt Skavlan vill jag lova!
Natten till idag fick jag amma Saga fyra gånger..... Hon vaknade och storgrät. Hoppas hon sover bättre inatt. För en stund sedan vaknade hon, och jag fick hålla henne i famnen och sjunga i uppåt en timme innan hon somnade och jag kunde lägga ned henne i spjälsängen igen. Jag ammar henne inte på hela dagarna nu, så det vore skönt att dra ner på nattamningen också för att minska på mjölkproduktionen. Ikväll testade vi förresten något nytt; Jag försökte mata Saga med kvälls-vällingen sittandes i fåtöljen i vardagsrummet istället för i hennes matstol. Och jäklar var ARG hon blev!!! Hon protesterade mer och mer å visade tydligt att hon ville ha nåt annat än nappflaskan. Så vi fick sätta henne i matstolen igen, där hon fortsatte att titta på mig med ilsken blick och skrika argt så de små tänderna lyste vita i den lilla bebismunnen, Söööt!!! Jag kunde inte riktigt hålla mig för skratt... Hon måste ha genomskådat oss i att vi försöker minska ned på amningen. Lilla gumman. Hon är smart! Och himla go.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för igår, det var jätteskoj att ni kom förbi!!

Tog en promenad till Solna C i förmiddags, oj vad jobbigt det var i snömodden vid Råstasjön!!

Ha en bra dag!
Kram Jessica & Olle