onsdag 3 februari 2010

Matångest blev prat och skratt!

Den här dagen höll på att bli svinjobbig. Saga vägrade frukost. Varken välling, äppelpuré eller små smörgåsbitar gick hem. Smörgåsbitarna hittade sakta men säkert vägen ned till köksgolvet när Saga undersökte dem med största koncentration. Jag ringde och pratade av mig med min älskade syster som ligger hemma med vinterkräksjukan, stackare. Hon var på bättringsvägen och behövde nog prata om nåt annat än hennes elände, så det blev bebissnack... Mat, amning... mitt elände. När vi lade på stod jag och rullade Saga i vagnen i hallen i hopp om att hon skulle somna. Men hon bara skrek. Jag såg att klockan närmade sig halv tolv, så det var väl dags för lunch... Burken med torsk och potatis dög lika dåligt idag som igår kväll. En sked åt hon. Och ingen dessert ville hon ha. Jag var helt nedbruten, uppgiven, ledsen och arg inombords när jag sedan gjorde nästa sövningsförsök med Saga. I vagnen, i hallen. Hon skrek förstås, antagligen både trött och hungrig. Och jag vill inte behöva amma henne på dagarna nu.
ringde Malin. Och de ryckte ut! De kom hit för att hjälpa mig. Att ta hand om Saga när jag duschade. Vad har man vänner till??! Saga var dock så arg och galen att jag fick sätta mig och amma henne... för att Malin skulle slippa ett helvete när hon kom. Och det var bra, för plötsligt hade jag en go och glad bebis. Jag fick duscha i lugn och ro medan Saga och Stella klappade varann på huvudet ute i vardagsrummet, under Malins uppsikt.
Stella fick mat innan vi tog en promenad i snöslasket. HEMSKT väder var det. Snömodd, blåst och ännu mer snö vinande i luften. TUR att vi hade sällskap! Annars hade jag vänt för länge sen.
Malin köpte hämtmat på hemvägen och så gick vi hit och åt samt gav bebisarna mellanmål. Dvs Stella åt gröt medan Saga tittade på och knep ihop munnen allt hon orkade.
När Malin och Stella drog hemåt före fem var jag i alla fall riktigt glad. Det hade ju blivit en lyckad dag ändå! Saga var riktigt hungrig nu, så jag gjorde det enda rätta, värmde hennes favoritpasta med broccoli, ostsås och gräslök, Sempers bästa. Vår nattgäst Louise, som sökt jobb på Disneyland i Paris under dagen, kom och fick se dagens matuppvisning, då Saga nu plötsligt åt nästan en hel burk!!! Halleluja!
Tias som varit ute sedan sex på morgonen och åkt skidor med 350 elever i Romme kom hem lagom till nattfix och vällingmatning. Jag hade gjort en supergod köttfärspaj och Saga var kelig till tusen.
Vi gjorde ett försök med att Tias matade Saga med välling när hon låg i sin säng ikväll... men det gick inte så bra. Hon skrek och skrek, och efter nästan en timme fick jag amma henne till sömns ändå. Vi tänker inte köra med soffläge för mig än... Det får bli sista utvägen, om det inte går att vänja Saga av med amningen på annat sätt får jag väl fly fältet, vilket kommer att kännas HEMSKT!!! Vi har en tuff tid framför oss...
God Natt!

2 kommentarer:

BUMBIASE sa...

Hej vännen förstår verkligen hur du känner det Jag hade en smärre pärs med Lovisen också Tänker på dig jag försöker adda dig på msn om du har det

Anonym sa...

Hon är himla söt alla fall, och det är väl tur ibland : ) Kram från syster!