onsdag 30 september 2009

Fikaträff och nya kängor

Saga var så glad imorse att det smittade av sig på mig... skrattade och spexade. -Tills jag började plocka ner tvätten och vika små prydliga högar. Det brukar Saga tycka är helt okej vilket dock inte var fallet idag. Nu tycktes det vara det tråkigaste i världen. Trots att hon fick låna sin nytvättade älsklingspyamas att suga på.
-Hon började otåligt vrida sig i babysittern. Det lite uttråkade gnället tilltog i styrka tills hon gastade, små korta rop i hopp om att jag skulle rädda henne ur den förskräckliga situationen. När jag försökte uppmuntra istället för att lyfta upp henne fick hon nog och ett skri skar genom luften. -Ett skri som kan skära genom glas, eller i alla fall skär genom hörselgångarna på en trött mamma.
Sådana gånger är det bara att ge upp allt man håller på med och lyfta upp henne. Annars fortsätter hon att skrika. Så jag fick bära runt på min argt hojtande lilla bebis medan jag gjorde mat och åt. Det är en konst eftersom hon är så liten att man verkligen måste hålla henne ordentligt med en hand hela tiden...
Jag försökte sätta ned henne då och då men hon skrek... och skrek...
När jag nästan lyckats söva henne och lagt ned henne i vagnen skulle jag bara snabbt dra på mig stövlarna och sedan ila in till stan... men DÅ höll min blånagel på att lossna!!! I strumpbyxan. Shit, det var bara att strunta i bussen å dra av mig strumpbyxorna... konstatera att nageln sitter lös men ännu är lite fäst längst in... plåstra järnet och dra på mig allt igen. Saga hann förstås ilskna till så jag fick dra iväg till buss 70 med en arg bebis. Hon lugnade sig som tur var på bussen, och när vi mötte Stina på Odenplan låg hon bara i vagnen och såg arg och sur ut innan hon somnade. Äntligen.
Det var kul att träffa Stina, som jag inte sett sen jag var gravid på TV4. Det har ju hänt en del sen dess så att säga. Och när Saga vaknade var hon på ett strålande humör!
Stina fick vara barnvakt när jag gick på toaletten och Saga trivdes superbra. Hon gillade Stinas långa hår och log sitt gulligaste leende. Vi fikade länge och väl och skildes sedan åt, mycket gladare nu än innan vi sågs.
Jag tog med Saga till värsta smeten på Sergels Torg... allt för att prova ett par kängor på Nilsson. Inte lätt att snitsa sig fram med vagnen genom folkmyllret. Men jag hittade kängorna jag letade efter, provade storlek 39 och köpte dem. Två veckors öppet köp är det så jag har ångerrätt. De måste passa till både kjol och byxor. Jag gillar dem för att de är rockiga och prydliga på samma gång. Men undrar om jag borde ha kört på ett par rockigare kängor... Skor med mer attityd... Vad tycker ni? Är de är snygga???
En sväng till Lindex blev det också, men jag sänktes lite av att jag inte vågade åka rulltrappan ner till barnavdelningen. Sen var det dags att gå till Odenplan och ta bussen hem.
Onsdag kväll = TV-kväll. Och förutom Livvakterna och True Blood är det ju Idol nu också... Så tre timmar framför TV:n blev det i afton. Jag gosade med Saga medan jag tittade, och lät henne kollra bort mig när det blev för läskigt. Och då menar jag inte falsksången i Idol (för de flesta sjöng riktigt bra, så det så!) utan terrorism i Livvakterna och blodigheter i True Blood.
Saga somnade till slut i min famn. Jag lade ned henne i spjälsängen efter elva... och nu, en timme senare, är jag äntligen klar med detta blogginlägg. Puh!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skitsnygga skor syster!!!

myztica sa...

Tack så jätte mycket =) Han e verkligen bedårande. Vi är stoltast i världen.. Kram