onsdag 4 november 2009

Goda engelska scones!

Här kommer receptet på äkta engelska scones. De är himmelskt goda och onyttiga därefter. Receptet kommer från boken "Afternoon Tea", en fantastisk bok med massor av höjdarrecept, vackra bilder och stor engelsk charm.English Scones

6 stycken

4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk vispgrädde till pensling

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.
3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.
4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut sex rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden.
5. Grädda på bakplåtspappersklädd plåt ca 10 minuter tills de fått fin färg.
6. Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.

För er som inte ätit clotted cream kan jag säga att det är som en blandning av grädde och smör fast mycket godare! Recept på clotted cream finns med i samma bok, men det är lite avancerat och tar sin tid... så vi lyxade istället med grädde och riktigt god marmelad.
Lemon & Ginger-te till och helt plötsligt befinner du dig i The Orangery i Kensington Garden...

Inga kommentarer: