tisdag 27 september 2011

Välkommen till världen älskade unge!

Nu har hon äntligen kommit ut, vår älskade lilla tjej. Hon är så ljuvligt söt och fin. Och hon hade väldans bråttom att komma till världen!



Mitt vatten började gå vid halv två i natt efter en timmes sömn. Värkarna kom så smått på en gång och vi ringde till BB Stockholm som undrade om jag kunde sova lite som läget var nu. De sa att jag skulle avvakta. Men redan vid tvåtiden ringde jag syster som satte sig i en taxi. Jag ringde BB Stockholm igen och pratade med en annan barnmorska som var än mer inne på att jag skulle ta det lugn och vila. Men då mina värkar kom allt tätare och tilltog i styrka for vi ändå in och var där framåt 3.30.
Jag var nervös och hoppades mest på att vi inte skulle bli hemskickade. Och det blev vi inte. 40-sekundersvärkar med två minuter emellan gjorde att det blev många avbrott i samtalet med barnmorskan Camilla. Och det kändes som att det tog lite för lång tid innan jag fick lustgas.
Epidural hanns inte med alls.
Förlossningen gick bra och snabbt. Jag tyckte det var läskigt med den starka smärtan som hela tiden tilltog. Och när krystvärkarna kom ville jag hellre skrika än krysta. Men jag fick bra coachning från förlossningsteamet och skärpte mig. Så 7.36 kom hon ut.



Hon var alldeles blå och hade väldigt långa naglar. Det var mitt första intryck. Samtidigt som jag var nästan chockad över att alla sa att hon var så frisk och fin, och att hon skrek på en gång. Skönt!!
Och när jag landat och kommit över värsta förlossningschocken kom kärleken och tårarna. Förstås.


Efter förlossningen var det inte slut på smärtan. Jag har haft en riktigt tuff och oglamorös dag mellan de fantastiska stunderna av bebismys.
Sagas glada, förväntansfulla möte med sin "Lillahyttej" var helt fantastiskt.
Nu ska vi sova. Saga sover hos moster medan vi övriga tre myser i vårt fina familjerum på BB Stockholm.




Jag är så stolt över att ha fött ett barn till världen. En alldeles underbar liten tjej som får mitt hjärta att svämma över.
Det är LYCKA!

- Postat från min iPhone

4 kommentarer:

Gudrun sa...

Vi i Matfors gratulerar till ännu ett litet underverk.
Snusa lite extra (om det går :-) ) ifrån mig.

Anonym sa...

Åh vännen så underbar hon är och att det gick så bra! :-) Stort grattis från oss Sundströmare; Peder, Gabriel, lillkompisan Ebba 9 mån osså jag! Njuuuut! Och om du tittar i gästboken i matrummet från 040819 och 101216 så hittar du det vi skrev när Gabriel och Ebba kom till världen :-)
/Noomi

frida sa...

Grattis till den fina lilla tjejen :)

Unknown sa...

Tack så mycket! Jag ska snusa nacke och titta göstbok om jag hinner. ;-)