onsdag 14 september 2011

Bebiskoll och mompaj-besök!

 Idag har det varit fullt ös för gravidisen. Jag gick upp efter sju, kissnödig som få, och tog sedan upp Saga. Bytte på henne, smörjde, klädde och gav välling. Sen åt vi frukost. Hon mumsade i sig en skål jordgubbar innan Tias lämnade henne på dagis.
Sen segade jag på ordentligt, duschade och joxade innan jag träffade Lisbeth vid Balders kafé klockan elva. Hon ska ha bebbe 27/9 och har ju Siri som är jämgammal med Saga, så det var kul att surra med någon i samma situation som jag!
Jag hann hem och städa å fixa sedan en sväng innan det bar av till Barnmorskan.
Där fick jag vänta länge, då min barnmorska var sjuk och de fått kämpa för att pussla in mig i schemat.
Bebben var vild i magen redan i väntrummet. Väl inne hos barnmorskan lyssnade vi på hjärtat som lät bra. Och även om bebben inte fixerat sig än ligger hon med huvudet nedåt och har sjunkit ned lite sedan sist.
Sent igår kväll oroade jag mig då hon var så stilla! Hon brukar ju leva loppan som bara den på kvällarna! Jag gick upp ur sängen, och jag å Tias lyckades tillsammans väcka henne. Sen blev det ös i magen i en halvtimme. Och idag har hon röjt loss stor del av dagen. Härligt!!!
 Efter barnmorskan mötte Christer mig och vi hämtade Saga på dagis. Jättebra att fröknarna fick se en av Sagas fina morfädrer, den som kanske får hämta när vi åker in på förlossningen!
 Och superbra att Saga fick en eftermiddag och kväll med älskade mompaj Kittej. Hon fick en egen Bollibompa-drake och en pysselbok med kritor. De bakade Play-Dooh-lera och hade riktigt skoj.
Jättebra för alla parter.
Jag stekte pannkakor av gårdagens pannkakssmet och de blev supergoda. Särskilt då tillbehöret var färska hallon och jordgubbar. Till förrätt åt vi färska rödbetor med smör, salt och peparrot för de som ville ha det. Mums!
Efter maten for Tias med Ankis till Skanstull och köpte en BabyBay-säng som Ankis hittat på Blocket för 1200 kr. Den känns mycket mer praktisk än vår stora klumpiga vagga. Nu kan bebben ligga i höjd med oss och vi får mycket mer golvplats i sovrummet!

Jag har just sett ett stundvis riktigt bra och stundvis väl nog äckligt avsnitt av True Blood. Synd att Sagis skulle vakna när det var en kvart kvar på denna "veckans heliga timme" för mig! Hon ville sitta i soffan och ha tröst av sin mamma... och jag fick kämpa för att hon inte skulle se TV:n då de först höll upp ett avhugget huvud och sedan bröt nacken av varann i en helskruvad sexscen. Ja,  True Blood brukar börja och sluta med rent hiskeliga scener för det mesta, och i kväll var det värre än det brukar. Däremellan, i mitten av programmet, brukar det vara skapligt sofistikerat.

Nåväl, nu ligger Saga i soffan bredvid mig och håller på att somna. Jag fick pausa i skrivandet då hon låg och sparkade på mig och ville att jag skulle "gota", alltså gosa.

Jag vill bara i säng nu, då jag inte hunnit vila på hela dagen. Kissnödig är jag också. -Surprise!!!

Inga kommentarer: