söndag 31 januari 2010

Längs snöiga vägar...

... rullar vi nu hemåt efter tio dagar i Trönö.
Det var så vackert när vi åkte, med solen som lyste på snön. Så ljust att det stack i ögonen. Och det har nog kommit en meter snö i Hälsingland i år.
Saga var nyfiken till tusen när vi stannade och tankade i Söderhamn.
Vi lekte lite och hade riktigt kul...

Men sen var det slut på det roliga. Saga blev rosenrasande. Det berodde helt klart på trötthet... och kanske lite på att hon nu håller på att få sin sjätte tand!!! Andra hörntanden i överkäken har börjat titta ut. Tre tänder på en vecka. Inte undra på att det gnällts och skrikits en del!
Vi stannade i Gävle Bro, och då hade Saga hakat upp sig i något slags morrande läte. Hon grät och kunde inte sluta.
Så jag fick amma henne för att det skulle gå över. Och så tog vi in hennes leksakståg som spelar cirkusmelodier. Då blev hon nöjd ett tag innan hon grät en skvätt...

... och somnade. Skönt!
Vi ska stanna i Uppsala och äta med faster och farmor. Sen bär det av hemåt. Solna väntar. Det känns bra och jobbigt på samma gång. Nu ska vi ta tjuren vid hornen, lära Saga somna själv och amma henne mindre. Det kommer att bli tufft, men när vi klarat det har vi kommit långt och allt kommer att bli lättare för oss.
I bilstereon spelas nu I wanna go home med Michael Buble. Passande;-)

- Bloginlägg från mobilen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bilden på Saga där hon sitter och gråter kunde lika gärna ha varit en bild på hennes kusin Alvar - eller mamma Ida, när de var i den åldern.
Märkligt hur släktdrag kan lysa igenom vid de mest oväntade tillfällen. Ibland kan till och med jag se mig själv i Saga. Fast jag är ju förstås hennes mormor.

Anonym sa...

Glöme säga att det blev tomt i huset när Saga for hem.
Och tyst.
Och alldeles förbannat snöigt. Fick skotta i dag igen....och nu dröms det mardrömmar om snö här i Hälsingeskogarna.
När det snöar som värst är det underbart att ha en liten Saga i knät - även om hon sliter och drar i mitt hår och kastar sig lite som hon vill.
Mormor