måndag 4 januari 2010

Gotlandsvyer och tidsfunderingar

Vår nyårsresa känns redan ganska avlägsen. Tiden rinner iväg på ett underligt sätt och jag puffas mot framtiden snabbare än jag önskar. Jag skulle gärna stanna tåget en stund och bara njuta av nuet. Gå ut och dra in den friska luft som omger mig och min lilla familj.
Hinner jag njuta tillräckligt av Sagas bebistid? Den rinner ju iväg som sand mellan mina fingrar. Jag fångar alla sandkorn jag kommer åt men det räcker att titta bort en stund så har jag missat något. Ikväll stod denna lilla bebisflicka på alla fyra i sin säng. När bara pappa såg. Det är mycket som tyder på att hon snart kommer att ila över parketten. -Röja allt i sin väg och stoppa allt hon kommer åt i munnen. Öppna alla skåp och lådor och utforska varenda millimeter... Nåväl, jag blir sååå lycklig för alla framsteg hon gör. Men gruvar mig liiite för krypa-gå-äta-riva ner-fasen.....
Nåväl, det var ju GOTLAND jag skulle skriva om. Här är snygg-hotellet vi bodde på! Och vi tog en riktigt härlig promenad den första dagen detta nya decennium. 2010.Molnen sprack äntligen upp denna nyårsdag. Vi checkade ut från hotellet klockan elva och gick en långpromenad ned mot havet via Almedalen.
Isande vindar varvades med värmande sol.
Ringmuren lyses upp och min fantasi vaknar till liv.
Jag ser medeltidsgubbar titta ut genom de svarta luckorna för att upptäcka fienden på väg över havet...
Havet... Nyfallen snö. Isiga stenar. Änder som kämpar i vinden. Vågor som skummar mot strandkanten.
Den frusna stranden... Visby Beach Club har lågsäsong. Inga badare i sikte.
En klätterställning eller ett konstverk undrar vi.
Och så har vi domkyrkan. Den vackra. Vi var inne och värmde oss där första dagen på resan. Idag traskade vi vidare.
Många vackra vyer mötte oss. Och jag älskar de gamla ruinerna!
... och domkyrkan.
Nästan alla restauranger var stängda på Nyårsdagen. Men vi fann ett ställe.
Där hade de Gotländsk lammgryta som var riktigt god. En viss liten prinsessa ville inte ligga mer i vagnen sedan. Så det blev en tung men gosig promenad till hotellet där vi ammade och hämtade väskor innan vi drog vidare mot Gotlandsfärjan.
Idag har jag och Tias busat lite. Hans syster kom och var barnvakt på förmiddagen och vi for in till stan och rände runt i affärer. Jag lyckades rea-fynda två topar, två par overknees och ett bälte på MQ samt ett par hängselbyxor till Saga på Zara. Skoj var det! Tias hittade inget han behövde men var nöjd ändå. När vi skulle hem nästan sprang vi till tunnelbanan. Tänkte att Saga nog var hungrig efter tre och en halv timme utan mat. Och det stämde. Hon hade varit duktig och inte gnällt det minsta när vi var borta. Men när jag kom hem och slank in på toaletten gnydde hon. Sedan tog jag henne i famnen. Hon lade huvudet mot min axel och sög på min sjal, märkbart glad över att återse sin mamma. Söööt!!! Jag ammade henne och sedan har vi haft en mysig dag med massor av kel.

Inga kommentarer: