söndag 10 januari 2010

Matorgier på sjumånadersdagen!

Vid niotiden imorse hördes en röst från spjälsängen; "Titta, ta, da da, ia, tia". En fot stack upp. Sedan en hand. Handen fick snart ett fast grepp om foten, som intet ont anande skulle bli bebismat. Saga hade vaknat.
Två slöa föräldrar låg i sängen bredvid och lyssnade på sin dotters gastanden. Mamman kikade på henne då och då genom spjälorna. Saga hade vridit sig och låg på tvären. Hon hojtade allt livligare och snart var det bara en sak att göra; ta upp henne för blöjbyte. Pappan gjorde sedan i ordning välling för att se om Saga ville ta flaskan i sängen. Det ville hon förstås inte. Hon tuggade lite på nappen men vände sig sedan mot mammas bröst. Mamman lämnade rummet i hopp om bättre vällingresultat, men Saga ville inte ha sin välling. När mamman kom till baka började hon gny som om hon tyckte att hennes mor svikit henne och det grövsta. Så när mamman kröp ner i sängen gick bebisen till anfall. Det var bara en sak att göra; amma.
Så har vi det! ;-)
När vi sedan åt frukost fick Saga smaka päronjuice. Ingen höjdare tyckte hon.
Hua!!! Mycket surare än mammas goda päronpuré.
Jag och Tias åt så gott det gick, medan vi hjälpte Saga med nappflaskan samt försökte mata henne med lite banan...
Saga knep. Banan är ingen höjdare det heller tycker hon. Bara att kladda med. Och det fick hon. Så det räckte.
En sjöpromenad senare var det dags för LUNCH!
Lasagne på burk, Sempers ekologiska... vägrar hon också äta om hon inte själv får hålla i skeden. Helst vill hon hålla i skaftet med ena handen och känna på skedinnehållet med den andra... Tur att vi hittade billiga och BRA haklappar på IKEA igår!!!
Får Saga inte hjälpa till så matvägrar hon...
Och får hon hjälpa till blir det inte mycket mat som hamnar i magen.....
Efter maten blir det tvättning och haklappsbyte innan desserten; päronpuré!
Tias har ledsnat, så jag får ta över matningen. Och det är kul, för päronpurén älskar hon!!!
Hon riktigt suger på skeden. Underbart!!!
Sedan skall hon rengöras igen. Inte kul! Men lite skoj om man lyckas slicka och suga på tvättlappen, tycker Saga.
Söt bebis. Ja, hon har en egen vilja vilket vi ju såg redan i magen då hon vägrade vända sig! Lillgumman.
Så ännu mera MAT, men denna gång för oss vuxna (som ni ser)!
Jag gjorde en repris på en av förrätterna som Ankis och Ulf fick sist de var här, stekt halloumi-ost på en bädd av rödkålssallad med vinägrett av balsamvinäger, olivolja, honung och kryddor. Skivat äpple och rostade paranötter.Men halloumin kallades denna gång "Grilloumi"!!! Jag vet inte vad skillnaden är, men den "doftade" starkt i hela lägenheten när jag stekte den och den var lite mjukare, dock nästan godare än halloumi.
I äppelcider från Kivik skåklade vi för vår tjej som fyller sju månader idag.
Och så åt vi smördegsinbakad fläskfilé med klyftpotatis och rödvinssås. Supergott!!!
Saga var go och glad.
-Tills hon började bli riktigt trött. Hon ville dock inte sova... förrän kvart över elva! Så hon har varit lite besvärlig. Gnällt och vägrat än det ena än det andra.
Men hon är den underbaraste människan i hela världen ändå tycker vi. Det bästa man kan ha. Visst kan det vara riktigt jobbigt att vara förälder ibland. Men det är också häftigare än man kan föreställa sig innan man är där. Sådana små detaljer som att hon nu börjat sträcka sig efter oss... Det är så gulligt och ger sån bekräftelse. Hennes lycka igår kväll då hon fick gosa och jazza i vår säng efter en heldag i Uppsala... Hon är så charmig. Alla älskar henne och hon älskar alla. Men vi är hennes allt. Och hon är vårt ALLT!
Lilla underbara Saga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rolig bildserie på matstunden!
Irma är också en liten mosvägrare. Det går ganska bra ibland, om hon är på precis rätt humör. Lagom hungrig och lagom mätt, annars vill hon bara ha mjölk.

Unknown sa...

Trevligt att man inte är ensam!
Och hoppas våra barn blir mosälskare snart!!!!