fredag 8 januari 2010

Mata bebis i fina kläder...

Åh, vad söööt hon är, lilla Saga! Hon har ju dessutom så fina kläder! Så fina att jag måste köra en "dagens outfit" på henne;
Body från H&M, klänning i märket MEXX (199 kr på Åhléns Citys mellandagsrea) och tjocka, varma strumpbyxor i märket KIK KID, köpta på Vildänglar till halva priset. Det underbara pusslet fick hon av sin kära moster i julklapp. Djeco heter märket och Leksaksborgen heter butiken.
Idag har vi haft en riktig mysdag. Vi gick en promenad runt Råstasjön och Saga somnade ganska djupt vilket jag tyckte var bra. Så när vi kom in gick vi direkt till Polarn o Pyret där de ju hade sin första rea-dag idag (efter fusk-rean då de tagit upp allt de reade ut i höstas, och sålt det till samma priser som de hade sist). Där började förstås en unge gasta nåt kopiöst så Saga vaknade. Morrrrr!!! Ungens mamma såg min upprörda blick, så jag sa bara "Hon vaknade...", varpå ungen skrek "EN BEEEBIS!!!" och skulle fram och TA på Saga. Hans mamma fick bort hans tassar från Saga medan jag svarade "Ja, hon sov nyss men nu väckte du henne." Saga var dock trött och snäll och blev inte ens ledsen av det brutala uppvaknandet, så jag kunde kolla igenom hela rean och plocka på mig en hel hög superfina kläder på 30 %. 1400 kr blev det!!! Sen har Tias kompletterat med två grejer till för 300 kr... Det känns jättebra, för det är snyggt och i bra kvalitét!
Jag var så glad när jag kom hem att jag snabbt körde igång en tvättmaskin med nytt å gammalt. Först när jag hängt tvätten, slitit ur våra sängkläder och kört igång nästa maskin kom jag på att jag glömt tvättmedel i den första!!! Så jag kanske borde tvätta om pyjamasarna och bodyn...
Stor del av tiden idag har gått åt till matning av bebis... Och det är ungefär så här det brukar se ut. Antingen ska hon äta själv, eller så kniper hon igen helt enkelt... Lasagnen gillar hon... Det är kul. Men hon får inte i sig mycket, för hon vägrar låta mig mata henne. Till efterrätt fick hon päronpuré som jag gjort, fryst och tinat. Hon var superskeptisk tills jag tvingat in skeden i hennes lilla mun några gånger och hon insåg att det var supergott. Då gapade hon snart av egen fri vilja!!!!! YES! Jag hade bara tinat lite puré, så när den tog slut bestämde jag mig för att mala ner ett päron till! Det tog dock lite för lång tid... och så är hon ju rädd för mixerstaven... så när jag väl var klar ville hon bara kladda. Igen. Med stängd mun förstås.
Efter frukosten imorse fick hon banan... Kladd på golvet och till och med på kylskåpet blev det!!!
Men ikväll drack hon 30 ml välling vilket får klassas som riktigt bra.
:-)
Jag å Tias gjorde supergod pizza och Gino till efterrätt, MUMS! Imorgon bär det av till Uppsala. Ett litet rea-ryck till är beräknat. Kanske passar Ankis saga medan jag och Tias ilar runt i butikerna. Nu ska jag ut och fortsätta med fredagsmyset innan sängen med de nya julklappslakanen väntar!

2 kommentarer:

Ida, Isaks mamma sa...

Åh vad jag känner igen det där du upplevde på PoP... Blir så himla irriterad på ungar som skriker, onödigt hög musik och folk som skrattar allför högt! Trodde jag aldrig innan jag blev mamma. Nog för att man älskar sitt barn men man behöver den där stunden för sig själv så väl! Ska vi ta en prommis och irritera oss tillsammans nästa vecka?! ;) Sötis Saga va i klänningen! Kram

Unknown sa...

Ja, det vore jättekul!!
Nej man förändras av att vara mamma. Först nu har man lärt sig att inte tänka kritiskt om andra föräldrar innan man sitter där själv.
Saga sover ju en stund på förmiddagen, sedan inget mer. Så om hon väcks efter 45 min är hon sedan vaken till 21.30!
Kram!