torsdag 24 december 2009

Sagas första jul

God jul alla!!! Saga var söt som en prinsessa i sin rutigaklänning idag, på sin första julafton.
Och hennes kusiner, Alvar och Oscar, var söta som prinsar.
Vi åt ett underbart julbord som sträckte sig över halva Kalle Anka. Östlins fiskrökeri hade gjort ännu godare pepparlax och rökt röding än de brukar (jag trodde inte det var möjligt), så vi var hemskans mätta när vi slog oss ner för att se Tjuren Ferdinand lukta på blommorna...
Saga hade sovit i vagnen i en timme och fick vakna till Kaller husvagnssemester. Helt ok tyckte hon!
Söt bebis hos stilig pappa.
Och tomten skrämde inte Saga det minsta. Härligt! Varför vara rädd för den som kommer med så här mycket presenter???!!
Ja, Saga fick ju presenterna från faster, farmor och alla. Så det blev mycket saker... Hon sög på paketsnören medan jag och Tias öppnade paket på paket. Tias fick mössa och halsduk av Saga.
Sen har vi sett på Jul i Folkton, lekt med Sagas Fisher Price-tåg från pappa, ätit julgröt med mormor och mumsat mjuk pepparkaka med lingongrädde. Syster har skämt bort oss.
Alla har i alla fall blivit sååå glada åt bilderna på Saga, och mamma började nästan gråta när hon fick kalendern. Skönt att det blev så lyckat. Det jag slitit så väldigt med före jul är alltså nio inramningar (tryckta fötter + bilder) samt tre kalendrar som jag gjort manuelt med delvis olika bilder åt mamma, Ankis och Gun, som skulle få dem... Skrivit ut, klippt och klistrat. Puh!
Mitt i detta skulle några klappar köpas och ett jobb sökas... och Saga tas om hand förstås.
Jag har sovit dåligt hela veckan och inatt la jag mig vid 12-1 och väcktes av Saga 4.50. Ammade henne och lyfte över henne i pjälsängen vid sextiden. Sen låg jag vaken. Så drygt! Alla sov utom jag, som somnade 8.15! Efter en knapp halvtimme vaknade Saga och skulle upp. Det blev ingen mer sömn. Så jag kan erkänna att jag haft mina dipar idag. Men i det stora hela är jag nöjd. Och det är en stor lycka att ha en sådan underbar dotter som Saga!!!

Inga kommentarer: