onsdag 16 december 2009

Bebisfika, julmarknad och leksaksfrossa

Saga hade 37,8 imorse. På gränsen till feber. Jag iakttog hennes lekar och tyckte hon verkade pigg. Hon hade sovit och ätit bra. Så jag gav henne en alvedon och så for vi in till stan för att träffa Frida och Leia i snöyran. Tjugo i tolv var vi där. Vi hade sagt elva men det är lättare sagt än gjort med våran dygnsrytm.Vi var verkligen på helt olika varv idag. Leias nattsömn äger rum mellan åtta på kvällen och sju på morgonen så vid det här laget var hon hungrig. Frida med förstås. De hade gått omkring i stan sedan klockan tio. Saga somnar ju som bekant elva varje kväll och vaknar tio på mornarna. Nu hade hon precis somnat i vagnen och jag var proppmätt efter en mäktig frukost.
Så det blev en kopp chai-te för min del och en liten mysko tryffelbisquit med saffransbotten. Frida åt sopplunch och Leia fick hemgjord mat. Saga vaknade och ammades. Och så fick de små kommunicera lite med varann.
De är ganska vilda nu båda två. Det är inte lätt att hålla en bebis som vill smita ned på golvet fastän hon varken kan krypa eller gå.
Min lilla bustjej hade cool frisyr efter tuppluren i vagnen. Jag och Frida satt länge och babblade medan bebisarna hoppade i våra famnar och snön yrde utanför. Mysigt var det. Nästa gång vi ses är det nytt år!
Saga blev helt vansinnig sedan när jag klädde på henne och lade ned henne i vagnen. Men så fort hon börjat rulla så somnade hon. Härligt! Jag kunde smita in på Krabat, en butik som jag ÄLSKAR!!! De har så underbara leksaker att jag vill ge allt till min lilla Saga. Jag tittade länge. Och köpte sedan en handdocka i form av en söt groda och ytterligare en Moulin Roty-grej i trä till Saga från mormor och morfar. Jag köpte en mjuk, rolig och prasslig bok också, i märket Lilliputiens, att sätta fast i vagnen. Från mig och Tias tror jag. Moulin Roty har blivit ett favvomärke, liksom Lilliputiens och Corolle. De grejerna är ju så charmiga och underbara att man vill ha allt! Det kostar en hel del, men jag köper hellre få riktigt fina saker till min lilla älskling än en hög med sådant jag inte ser någon charm i.
Idag var det riktigt passande väder att gå på julmarknad i. Jag knaprade brända mandlar och gladdes åt att jag bytt till de stora framhjulen på vagnen. En hamburgare blev det också. Sen bar det av mot Kungsträdgården.
-Och nästa julmarknad. Mysigt!
Saga sov sött. Hon vaknade först när vi kom in i Gallerian. Så for vi hem, nöjda och belåtna.
Ikväll kom julgardinerna upp. Tias projekt. Vi har pysslat med ett annat projekt också, men det är hemligt. Ni får veta i sinom tid. Jag kan säga så mycket som att det var mycket jobbigt.
För övrigt försöker vi envist att lägga Saga tidigare... men hon börjar skrika... Vi går in och gosar med henne, sätter igång hennes speldosa och tar på henne pyjamasbyxorna som hon just sparkat av sig... så börjar hon skrika igen. Det hon vill är att komma upp. Att få vara med oss. Då blir hon nöjd på en gång! Men vi är trötta och vill ha lite egen tid på kvällarna. Jag är inte överförtjust mitt ständiga nattbloggande till exempel. Det går dock inte att låta henne ligga ensam i mörkret och gråta... Jag matade henne i vår säng halv tio idag för att hon skulle somna där... men det var lönlöst. Vi lade ned henne i spjälsängen och fick sen ränna in till henne i ett kör tills jag gjorde om matningen vid elva och hon somnade. Förstås.
Lilla gumman. Men vi är glada att hon är så pigg efter vaccineringen. Det är huvudsaken. Förstås!
;-)

Inga kommentarer: