lördag 19 december 2009

Galen shopping med gott resultat

Igår hade jag, Saga och Ankis en galen shoppingdag på Fridhemsplan!
Vi började med att klippa oss. Det vill säga Ankis satt med färg i håret när jag och Saga dundrade in. Saga sov men vaknade så fort jag satt mig i frisörstolen. Ankis fick passa Saga medan färgen sjönk in i hennes hår och jag fick en ny frisyr. Sedan byttes vi av och Saga fick ny blöja och lite mat medan Ankis blev klippt.
Vi lämnade Ibi snygga i håret men med en rosenrasande bebis. Jag fick bära en stund men sedan somnade Saga i vagnen. Hon har ju börjat sova sämre på nätterna... vilket även gör en mamma trött.
Jag och Ankis drog med vagnen till Claes Göran, Brittinger & Bondelid. Jag hade ju fått ett riktigt roligt kort av dem; en glad gris som gav mig och en kompis 50% rabatt! Tjohooo! Så det blev klappar, en dyr fin tröja till mig (se längre ned) och några kraftigt nedsatta varor. Vi var nog där i en och en halv timme, provade kläder och höll på medan Saga sov och sov. Personalen var impad över hennes sovande och en av tjejerna utbrast "Guuud vad hon är vacker!!!"
Sen blev det pasta på Il Forno. Inte lika gott som deras pizza, och inga luncherbjudanden men trevligt ändå.
Vi hade tänkt gå mot centrum och Östermalm... men fastnade på Fridhemsplan! Det finns så mycket roliga affärer på Fridhemsplan. Särskilt för barn! Små Grodorna är en. Där hittade jag vantar åt Alvar. Baby Town köpte jag den gröna och den vit/cerisa klänningen till Saga, till i vår och i sommar. Halva priset! Och på Vildänglar köpte jag luvtröjan och de fodrade strumpbyxorna i märket KIK KID som jag älskar! Ankis köpte den gröna klänningen i samma märke. Halva priset. Underbara kläder!!! Varmt, skönt, mysigt och supersnyggt.
När vi sedan skulle gå till bussen gick vi fel och hamnade på Babyproffsen! Där hittade jag de här mjuka goa klossarna med pinglor i. -De sötaste jag sett i sitt slag till ett vettigt pris. De hade kostat 498 kr men såldes på halva priset. Där blev det även regnskydd till vagnen (Bugaboos regnskydd suuuger!), en reflex som man virar runt vald del på vagnchassit, pyjamasar och en ny kudde till spjälsängen. Men när vi skulle gå blev Saga helt utom sig. Nu fick det räcka. -Mössa, overall, nedbäddad i vagnen, fy bubblan!!! Vi smet in på butiken "Artiklar" också, kul affär men det blev racer ut och bort till Västermalmsgallerian där vi tog en fika med amningspaus och mys.
Sen blev det tunnelbana hem... och vi var hemma kvart i åtta!!!!!
Att mata Saga med gröt gick inget vidare då hon vägrade öppna munnen... så hon fick göra majskrokspremiär istället.
Det gick jättebra! Första kroken höll jag i medan hon lade sina händer på min hand och gnagade så det krasade i kroken. Gulligt! Sen fick hon till sin förtjusning testa själv.Gott och roligt för en kavat liten halvårsbebis.
-Tills kroken hade smällt bort så väldigt att den nästan försvann... Då blev det jättejobbigt. Jag och Ankis fikade med bullar och julgodis.
Efter en stund ammade jag Saga till sömns i sovrummet medan Ulf kom för att hämta Ankis och Tias kom hem efter middag med jobbet.
Det blev halvsent i säng efter julklappspyssel, och Saga vaknade i ottan och var vaken länge även denna natt... Sov lite till å ville sedan upp.
Lördagen har runnit iväg till nästan ingenting. Viktigt julklappsfix i Gallerian och på kontoret. That´s all.
Imorgon ska vi ta igen allt vi missat. Då blir det julmarknad på Skansen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Yes... i also really like to visit new place, your idea is good.