måndag 3 augusti 2009

Dagar i Trönö

Trönö är sig likt. Och det är skönt att vara här. Saga charmar alla förstås. Och hon har blivit hela tre veckor äldre sedan förra besöket.
Igår när syrran var ute på Enskär med familjen. Tias lagade gräsklippartraktorn och mamma och Christer både lagade och målade vårt gamla stall så jag hade riktig kvalitetstid själv med Saga. Jag har ju knappt varit ensam med henne eftersom vi åkt runt till släktingar hela sommaren, så det var urmyyysigt!
Vi fick lite bonustid med Sagas mormorsmor Ulla också! -En promenad med vagnen samt lite tvätthängning, blöjbyte och annat intressant innan vi fikade med Saga-tårta (undrar hur många tårtor som redan gjorts till Sagas ära) på altanen.
Saga var så nöjd och glad. Hon pratade mer än någonsin igår. Hon använder annars inte sin vackra röst mer än nödvändigt, men igår skrattade hon och sa massor med saker. Så gulligt!
De fina kläderna fick hon av morfar Kalle när han träffade Saga för första gången.
Myspys med mormor och morfar Christer.
Lite tröttskrik får man dock räkna med framåt kvällen.
Idag har jag, Tias och Saga ränt runt och shoppat som idioter på billighetsvaruhusen inne i stan. Som Dollarstore... Vilket ställe! Det blev tre kassar med fynd... -Allt från hushållspapper och våtservetter till en supersnygg skärbräda och måttband.
Blöjbytet fick ske på mammas skrivbord inne på Söderhamns Kurirens redaktion där Saga blev omåttligt populär.
Vi fikade på Wayne´s Coffee och nödköpte en gul- och vitrandig bikini åt mig (jag får ju äntligen bada nu!!!) innan vi drog vidare till E-Center och Coop. Sen var det raka vägen till Trönö och grillfest hos pappa.
Efter supergod mat och blåbärspaj som Elin gjort flydde vi myggen. Saga som sovit hela dagen i stort sett hade nu vaknat till och var riktigt arg, trots flera matningar. Line och Hedda fick låna lite och Saga var lugn... en stund.
Pappa fick sedan dansa med henne till Tias gitarrspel, allt för att få henne lugn. Oscar har lekt med Hedda och fick stanna kvar en stund med oss när Alvar och Elin gått hem. Snart for även vi, Saga fick mat och allt blev frid och fröjd.
Jag har sovit superdåligt sen vi kom till Trönö, så jag hoppas det blir annorlunda inatt.

1 kommentar:

I Sussis skojiga sagovärld! sa...

å vilken fin röd dräkt med gröna knappar!! hihi gullig hon är! vore så skoj ses men jobbar som en tok nu verkligen! sköt om er massa kramar