måndag 28 april 2008

Somriga associationer...

Ett varv runt sjön... Tussig och osminkad måste man ta sig genom T-bane-rusningen och all trafik innan man kommer ner till sjön, där människor beblandar sig med svanar, gäss och änder. En hund tumlar lyckligt runt i gräset medan husse ser på. Barnvagnsmammor och pensionärer samsas med joggare på "Hälsans stig".
Nu börjar dofterna komma. Honung och näktar... blommor och nyklippt gräs. När jag blundar ligger jag i en hängmatta vid poolen i Trönö och hör mormors gräsklippase... vinden... tystnaden... och repet som slår mot flaggstången. Min barndoms somrar...
Jag är rädd att jag blir inomhus hela denna sommar... att jag inte alls hinner till Trönö eller på nån minisemester... att jag bara jobbar, jobbar, jobbar... Trivs jättebra på jobbet, men gillar inte att behöva ta lediga dagar för att kunna fotografera bröllop! Ta ledigt för att jobba... Det blir... mycket jobb...
Jag längtar bort från Stockholm nu. Sist jag var i Trönö var i början av mars. Jag brukar åka upp en gång i månaden. Och sist var det ju stämma i Järvsö och grejer, så det blev inte mycket Trönö. Så mitt Trönö-batteri börjar ta slut! Måste dit snart! Bort från alla fixade, jäktade människor i denna stad där yta är sååå viktigt. Hem till min lilla by där man kan klä sig som man vill, och där en trevlig attityd är viktigare än en snygg väska eller coola solbrillor!
Jag har alltid rännt mot strömmen. Vägrat klä mig som alla andra, bejakat min egen stil i ren envishet! Folk har väl tyckt allt från att jag varit stark och modig till att jag varit konstig. Efter 19-års ålder slutade jag vara konstig, hehe... men kör fortfarande mitt eget race, och önskar att alla unga tjejer av idag kunde göra det samma. Det skumma är att trots att jag kör mitt eget race och är nöjd med det, så får jag mycket intryck av hur jag borde va, vad jag borde ha, samt "undrar om jag duger???" Kan liksom inte slappna av!!!
Jag jobbar på det...
Ska bli bättre på det, jag looovar!!! Nu är det BUMS in i duschen, så jag hinner med nåt annat än datorn idag!
Kramis!!!

Inga kommentarer: