måndag 21 januari 2008

Hägrar och arga svanar möter mig på Pod-promenad...

Idag har jag sökt sommarjobb som bara den. hoppas hoppas jag får nåt riktigt bra!!!
För att inte stegräknaren skulle stanna på 500 denna lugna dag så gick jag mina ca 6 400 steg runt Råstasjön. Med musikunderhållning i öronen står man ut med det värsta gråvädret! Fnissade lite till Winnerbäcks "Alla vägar har sitt pris", en på sätt och vis hemsk låt om hur Lars föi en dröm följer med John Blund till himmelen där det är supertrist för att inga människor nästan kan leva upp till alla budord. Festen en trappa ner, i helvetet, är desto roligare! Hehe... Nåväl, skrivet med träffsäker melodi, superbra arr och verkligen glimten i ögat!!!
Så var det hägerträff i sjön, som det ofta är. Dessa fascinerande fåglar! De är så skumma på nåt vis, står som kutryggiga och spionerar på en i vassen. Nästan lite läskiga. Jag var bara tvungen att stanna och betrakta dem. Stänga av iPoden och insupa mystiken... Och dra upp turistkameran och ta värsta blixtbilden, halvsuddig, på dem!
Hihi...
Sedan fick jag gå snabbt. Två svanar bråkade i vassen och en tredje - på gångstigen - gav mig onda ögat! Hjälp! De kan väl vara rätt aggresiva, så jag spurtade på. Till tonerna till Michael Jackssons Will You Be There såg jag sedan två svanar lyfta. En ung och grå, en ståtlig vit. -Och flyga lågt runt hela sjön. I cirklar. Vackert...
Det var dagens naturupplevelser. Annars har det varit dator för nästan hela slanten!!! Kämpat med kalibrering på den lilla, skrivit ansökningar och skickat mail på den här.
Till middag åt vi konstig mat. Blodpudding med isbergssallad och skinka ihopblandat med vinäger och olja samt mango chutney! Skumt men gott! Idén fick Mathias från Buffé.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alla vägar har sitt pris var faktiskt den första låten jag gillade med Winnerbäck. Man kan inte göra annat än att skratta åt den.

Han kan det där med att leka med ord!

Unknown sa...

Sant!!! Jag hade inte hört den på lääänge, så det var extra kul denna gång! Hehe...