måndag 21 september 2009

Söndagsmys i höstigt Roslagen

Vi hade det så härligt igår att jag vill lägga ut lite stämningsfulla höstbilder.
Innan bilderna togs hade vi länge suttit fast framför TV:n med Saga. Hon sov medan vi tittade på Spartacus... hua. -Brutal film!

Först vid fyratiden kom vi ut. Tias körde vagnen nästan hela tiden... Och hade TOFFLOR på fötterna!!! Bra jobbat att i tofflor köra en stadsvagn på grusvägar i en timme och tjugo minuter.

Jag har kommit fram till att höst och vår nog är de härligaste årstiderna ändå. Jag njuter mest då. Det är lagom varmt ute, man kan klä sig snyggt utan att få värmeslag eller köldskador och naturen sprudlar. På våren vaknar allt till liv, på hösten lyser träden i eldiga färger.

Vi klädde på Saga ordentligt för att hon skulle klara den höga, friska höstluften. Och så lämnade vi Verkskär en stund.
Vi såg ett rådjur i skogsbrynet så fort vi lämnat gårdsplanen. Vackert. Men för långt bort för att fotograferas.
Skog, skog och åter skog. Skogsluft är något man lider brist på när man bor i Solna Centrum. Så nu laddar vi batterierna.
Saga vaknar och ger oss underbara blickar. Tänk att hon är vår!!!
Väl tillbaka vid stugan har Saga fått nog av vagnmys. Innan vi går in får dock jag och Saga posera vid det minsta äppelträdet, som är ett nytillskott på gården. -Med SUPERGODA äpplen!!! Tyvärr vet jag inte vad sorten heter.
Inne i stugan vankas kyckling med currysås och ris. Och efter det en urgod blåbärspaj som Ankis gjort under uppsikt av mig och Saga.
Vi åt så vi fick ont i magen. Så himla gott! Och perfekt efter en skön höstpromenad.
Saga sög på favvodockan som hon fick av sin mormorsmor Ulla i doppresent. Nöjd och glad en stund!
Det var en härlig söndag. Idag är det måndag. Jag har velat göra så mycket men inte lyckats med nästan nånting! En liten Saga har krävt sitt och inte sovit särskilt mycket. Och nu har vi två häktiska dagar framför oss. Imorgon ska vi träffa Aftonbladet-mammorna igen och på onsdag är det andra och sista arrangerade träffen med föräldragruppen. Resten av mamma-träffarna har ställts in för att personalen på BVC istället skall kunna vaccinera folk mot svininfluensan!!! Så kan det gå. Jag hoppas det blir spontana barnvagnspromenader och fikastunder med Solna-mammorna ändå.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt röda äpplen och en mycket söt liten höstflicka i pippitröja tycker en ryggskottsdrabbad mormor som väntar på bättre tider.

Unknown sa...

Stackars! Krya krya!!!

Anonym sa...

Fint på alla vis!! Tror att jag ska baka äppelkaka snart. Då kanske det kommer en pippitröja hit också: )

Anonym sa...

var det syster som sa : )

Unknown sa...

Apselut!!!