torsdag 3 september 2009

Saga på väg...

Denna dagen ett liv. Att ge dig ut på tågresa med lilla Saga i vagnen var värre än jag trott, trots alla mina farhågor.



På tåget från Solna gick det bra. Katten spelade "Nu i ro, slumra in", men Saga ville inte sova.
När vi skulle byta tåg på Fridhemsplan kom hon på att hon var hungrig vilket resulterade i ett ilsket skrikande. Så på nästa tåg tog jag upp henne. Saga ville inte ner i vagnen igen, så hon skrek som en stucken gris när vi sicksackade mellan trasiga hissar och rulltrappor på T-Centralen. Jag köpte en Festis trots skrikandet. Ingen tid fanns till att ta upp henne. Väl på perrongen bad jag en kille om hjälp med att lyfta upp vagnen på tåget. So far so good, vi var på tåget. MEN var skulle jag ställa vagnen? SJ hade tänkt att man skulle knöla in vagnen i bagageutrymmet. Ok om Saga varit större å vi haft en mindre, hopfällbar sittvagn, men med denna var det kört.
Vagnen fick alltså stå vid utgången. Saga, som nu somnat av ren skrik-utmattning, fick ligga kvar medan jag sprang med grejerna till våra platser.
När jag tog upp henne började hon förstås skrika igen!!! Jag matade, hon skrek...


Blöjbytet slapp jag inte heller ifrån. Saga skrek... Tills hon låg på den lilla britsen jag fällt ut onanför toalettstolen. Jag grät nästan jag med för nu kändes det jobbigt! Bara en sån sak som att man måste ta i allting! Dörrhandtag, tolettlock å sen Saga!!!!! Handsprit däremellan är inte lätt när man har händerna fulla.
Väl på det lilla pytteskötbordet lyckades jag trolla fram ett litet leende på Sagas läppar. Skönt. Men efter bytet skrek hon vidare...



Först efter en och en halv timmes tågresa somnade hon.



Skönt...





Mamma mötts oss och hjälpte mig av tåget med vagnen.
Vi bytte blöja på Kuriren där Saga blev väldigt gosad med av många trevliga reportrar. Det blev väl för mycket det med, för när vi med mamma fortsatte ned på stan skrek Saga lika ihärdigt igen.
Hon somnade dock snart. Jag köpte munkar och vi tog bussen till Trönö.





Nu är vi äntligen framme!!!



Tystnaden känns helt underbar. Fågelkvitter, porlande vatten och grannens vedkap.
Saga ler i sömnen.
Härligt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag kan tänka mig att det va en svettig tågresa. Bra jobbat!/ Janna