tisdag 22 september 2009

Ett kallt och vått äventyr

Träffen med Aftonbladet-mammorna blev inte särskilt lyckad denna gång. För min del.
Vi var fyra mammor med bebisar som skulle ses på Nytorget på söder. Jag hade aldrig varit där men tog mig dit genom att åka buss i 40 minuter. Lite åksjuk blev jag men Saga var vid gott mod.
Jag mötte Anna och Johanna innan Frida anlände. Kul att se alla! Men stället vi skulle fika på tog bara in ett fåtal barnvagnar och kvoten var full. Dyr vagn med sovande bebbe... hmmm... Det blev till att sitta ute. Inte så kul med tanke på att jag var barfota i sandalerna (på grund av blånageln) och bara hade en tunn tunika under jeansjackan. Brrr!!!
Jag var hungrig och beställde en Pasta Delitzie. God, men vilken mini-portion! Hann äta upp maten men inte salladen innan Saga började gasta. -Hennes värsta genomskärande skrik. Jag tog upp henne och försökte mata lite men hon ville inte äta. Hon skulle absolut stå upp i mitt knä, och vad än jag gjorde så skrek hon. HÖGT, utan att gråta. Så fortsatte vår mammaträff. Jag försökte komma in i de andras samtal och lugna ned Saga samtidigt men lyckades inte med någondera. Jag och Saga satt till hälften utanför markisen och det började regna... Jag var på väg att dra därifrån länge men först när alla andra tänkte detsamma ville Saga äta.
Frida väntade på mig medan Saga kom till ro och mumsade. Äntligen kunde jag prata lite... Saga åt i tjugo minuter och somnade sedan. Skönt.Jag och Frida tog sällskap mot bussen och hennes bil. Jag fick vänta i uppemot tio minuter innan bussen kom så jag kände mig som en isbit när jag klev på trean mot Solna.
Vägen hem kändes lång även om det var varmt och skönt. Jag satt illa med en gul stång rakt i nacken. Hungrig och kissnödig var jag också.
Så det var JÄTTESKÖNT att komma hem, göra mellanmål och dricka en kopp varmt te medan Saga sov vidare i vagnen.
Tias tyckte visst lite synd om mig för dagens bravader så han kom hem med en top + väst från Carlings, som han köpt i present åt mig!
-Så nu är det inte det minsta synd om mig längre!

Inga kommentarer: