tisdag 8 september 2009

Sagas dopfest!

En härlig fest blev det. Mycket på grund av Elins hjälp. Hon kände sig som Disney-hackspetten då hon ena stumden var gudmor i kyrkan, nästa stund sjöng för att senare spela fiol och sist men inte minst ta emot gästerna och hälla upp mousserande jordgubbsvin borta på Långbroskolan.
-En härlig lokal med fin utsikt över Trönö.
Vi hade beställt underbart god smörgåstårta från Trönö Lanthandel samt en stor bit ko-ost från bygden. Allt blev riktigt uppskattat.
Dukningen gick i vitt och cerise, färger som passar Saga. Blomsterarrangemangen hade syster skapat i mormors gamla koppar, där hon satt blommor från trädgården (och en blomsteraffär) i en bit oasis. Ljusen och rosenbladen hade jag å Tias köpt på IKEA.
Tias och Elin hade fixat i ordning hela festlokalen medan jag var hemma och tog hand om Saga. Ovanför presentbordet hängde de vimplar från Oscar & Ellen som har riktigt fina barngrejer. Denna girlang fick vi av syster som en extra doppresent.Anna!
Saga vaknar till en stund och uppskattar besök av kusinerna Alvar och Oscar samt Axel (som är min kusin).Hon gillar att titta på andra barn. Och de gillar i allra högsta grad att titta på henne.
Oscar har sagt att han tycker hon är allra sötast när hon sover.
Jag tycker hon är sötast jämt! Minst lika söt som de cupcakes hennes moster bakat dagen till ära.
Fikastunden blev lyxig i kvadrat, med Inga-Lisas punsch-rosor, min tryffel och massor med kakor som Sagas farmor bakat.
Syrrans cupcakes var dagens tårta. Leilas recept fast med mer choklad i frostingen. Formar och sockerblommor hade vi beställt från Tårtdecor.
Det rosa fatet köpte jag för två somrar sedan. Och redan då hade jag i åtanke att om jag skulle få barn och det skulle bli en flicka... då skulle fatet vara urfint till kakorna på hennes dop!
Jag hade blandat i Non Stop för att få lite dynamik i tryffeln. Och så blev det farinsocker istället för muscovadosocker, då det inte gick att få tag på i Söderhamn. Gott blev det i alla fall!
Tias och Line.
Många vill bära vår dotter denna dag. Här är det mormors tur. Daniel gosar helst med Sagas små fötter.
Snart är kalaset över. Det känns bra, för allt har varit så lyckat. Vi är nöjda och tacksamma.
Saga är trött och hungrig efter dagens prestationer.
Axel klappar... Saga börjar ledsna. Snart åker vi hem till lugnet, nöjda och glada över en riktigt höjdardag för vår lilla Älskling!

Inga kommentarer: