söndag 22 augusti 2010

Kärlek, morotsbiffar och teknikens under

Äntligen har jag fått hem min lilla familj. Massor med kramar, pussar och skrattiga lekar blev det innan jag och Saga handlade och gjorde morotsbiffar.
 Saga åt en och en halv stor biff och jag blev riktigt glad. Jag hade chansat och visste inte alls om hon skulle gilla de vegitariska biffarna som jag själv ätit som barn på 70- och 80-talet.
De är riktigt smarriga. Så här får ni receptet!

Morotsbiffar (efter Gunilla Frid)

Blanda 1,5 kaffekopp ströbröd
2 kaffekoppar mjölk
3 ägg
1 msk mjöl
1-2 tsk salt
och vitpeppar i en bunke och låt det svälla i 10-15 minuter!

Skala och riv 1/2 kg morötter och rör i.

Stek med mycket smör och servera med lingonsylt!

Har ni tur blir morotsbiffarna riktigt populära bland både barn och vuxna!

Saga ville inte sova i kväll. Hon klättrade istället upp och satt sig i fåtöljen. Det går på två röda sekunder nu så det gäller att vara med. Söt och go är hon vår lilla tjej. Och väldigt busig.
Fascinerad av pappas iPhone är hon också. Tekniska prylar över lag är spännande tycker Saga.
Allt från hennes spelande anka till fjärrkontrollerna... som hon här är redigt arg på. Hon slängde dem i bordet med en smäll!

Imorgon fortsätter inskolningen på dagis. Det känns sådär efter en flackande helg för Sagas del. Och en sen kväll, då hon somnade först halv elva, då hon verkligen inte kunde stå emot längre.

Jag har fixat med bröllopsalbum till min nya hemsida hela dagen. Som final gick jag en promenad runt Råstasjön i solen och den sköna 22-gradiga värmen. Sen kom Saga och Tias.


Nu känns det som om jag ska till och bli förkyld vilket jag hoppas inte stämmer. Bara Saga får vara frisk. Åtminstone tills hon är inskolad!

Inga kommentarer: