onsdag 24 juni 2009

Saga två veckor - möten och utflykter

Det är svårt att hinna blogga när man har en nyfödd bebis vill jag lova!!! Enklast är att skicka inlägg med mobilen, för det kan man göra till och med när man ammar. Sämre kvalitet blir det men vad göra??!

Nu sover Saga. Jag brukar borsta tänderna och tvätta mig så här dags för att kunna lägga mig efter nästa amning och få maximalt med sömn. Men idag gör jag ett undantag och stressar vid tangentbordet!

I förrgår kom pappa till Stockholm, min födelsedag till ära.
Första mötet med Saga blev starkt och hon låg länge och tryggt i morfars armar. Jättefin tjej tycket morfar som blev lite rörd.

Vår lilla flicka berör folk. Hela tiden. Själv brukar jag snusa henne på huvudet och mysa, Hon doftar så gott och är helt underbar.

Pappa fick ta en bild på mig och lilltufflan också.

Nymatad och nöjd bebis på mammas födelsedag.Igår var det dags för nästa möte, kusinerna!
Alvar blev som väntat mer svartsjuk än glad att få träffa lilla Saga. "Det är min mamma!" sa han och tårarna sprutade när han såg Elin hålla det lilla knytet. Det gick dock över sen, och då tror jag till och med han tyckte att Saga var söt.
Det tycket Oscar också. Han hade verkligen sett fram emot mötet med sin nya kusin och valt en jättefin jordgubbsbody som present till henne.
Vi satt utanför systers hus bland rododendron och annan lummig grönska, hur mysigt som helst. Hämtpizza blev det och jag fick äta min kall, då jag börjat med en halvtimmes amningspaus. Saga sov sen gott både i mosters och i morfars famn.

Natten till idag var riktigt jobbig. Halv tolv hade Saga fått ett nattmål och vi kunde somna i dubbelsängen (Tias har tillfälligt fått flytta till soffan för att jag å Saga ska få sova... Hon vaknar när hon läggs i vaggan). Lilltjejen sov till tre, vilket är ovanligt länge. -Så jag matade henne gladeligen, oviss om att hon sedan skulle vara vaken till halv sju! Två bajsblöjor och tre långa amningar blev det. Däremellan var hon bara oförskämt pigg! -Och jag var desperat... Vi skulle ju till ortopeden, och jag hade väckning på kvart över sju! Jag har stort sömnbehov och bara tänkte på hur trött jag skulle bli.
Hos ortopeden blev det lång väntan... och när vi till slut hittade en ok amningsbänk ropade de in oss. Vi fick avbryta och ta av alla kläder... vänta mera... låna en blöja och amma vidare (Saga var hungrig och helt förtvivlad) innan vi fick avbryta amningen igen för en halv minuts kontroll av Sagas perfekta höfter. Mera amning... sen hemfärd.
Hemma blev det välbehövd vila, mat och grejer innan vi for in och träffade syster, pappa och småpojkarna i Tessinparken.
Där finns en stor plaskdamm för små barn, och det var fullt ös. Vi satt på en bänk i skuggan och fikade lite innan vi förflyttade oss till lekparken, som kallas parklek vilket jag tycker låter helt puckat...
Ännu en plats i skuggan fann vi, och pappa fick leva loppan med min kamera medan småpojkarna rände runt, klättrade och körde plastbilar. Jag ammade förstås. Sen sov Saga länge och väl.
Vi han springa lite på rean i Fältis innan pappa for hemåt och vi började bli hungriga.
For hem i rusningstrafik och hemska köer, har ätit på balkongen med nytt parasoll och låtit Saga sitta i babysittern, som ännu är alldeles för stor men ändå gör att hon han vara med lite!
Jag känner mig helt slut så jag bör nog dressa om för natten nu.
Ha det gott alla!

Inga kommentarer: