torsdag 8 april 2010

Shopping och bebis går INTE ihop!!!

Jag drömde en riktig stressdröm imorse. Att jag var på ett viktigt fotouppdrag och hade glömt hela kamerautrustningen hemma!!! Mamma och Christer skulle köra mig hem och hämta den vilket skulle göra att vi blev minst tjugo minuter sena till fotograferingen. Och vi åkte i branta, isbelagda nedförsbackar...
Där avbröts drömmen abrupt av en bebisröst som ropade något. Jag greppade min iPhone som alltid ligger bredvid huvudkudden, och upptäckte till min glädje att klockan var 8.35!!! Det betyder åtta timmars sömn för min del! Nästan i alla fall. Härligt!
Sen började en ny dag som duracellkanin... Jag körde en tvättmaskin med bland annat åkpåsen vi haft i vagnen hela vintern. Jag vårstädade skötväskan som var full med allt möjligt tok... vilket Saga tyckte var väldigt spännande. Hon lekte med gamla äpplen, broschyrer och annat kul. Och när jag hängde tvätten klämde hon fingret under torkställningen...
Det blev tokstressigt innan vi kom iväg in till stan där vi skulle luncha med syster! Som syster hade längtat efter lilla Saga... Lilltjejen som också alltid varit förtjust i sin moster. Kinalunch blev det. Saga ville ta på maten förstås, men det fick hon INTE! Däremot fick hon egen mat och lyxig dessert. Jag och Elin turades om att mata henne. Det tar ju sån tid när hon ska titta på allt som rör sig runt omkring henne hela tiden.
Sen blev det besök på Leksaksborgen, där Saga ville krypa på golvet... så innerligt gärna att jag till slut släppte ned henne i några sekunder. Det räckte för att hon skulle hinna välta ut en kruka full med små gula plastpippifåglar. Busigt!!!
Jag köpte världens sötaste plasthink med spade åt Saga, för att hon skulle ha något att leka med i vagnen, och i sommar!
Sen gick vi till mini-rean på Polarn, där Saga fick spung totalt. Min rygg som har börjat värka igen... gillade inte att jag fick bära Saga nu igen, men jag var tvungen. Jag handlade med Saga på armen innan vi gick vidare. Då fick hon spung igen och började tok-skrika! Jag lyckades dock söva henne inne på H&M, vilket gav mig en chans att leta lite vårkläder åt mig själv! På H&M hittade jag dock inget, så jag rusade vidare till Topshop. Inget där heller, och nu började tiden rinna ut. STRESS!!! Esprit var sista chansen, och DE hade snygga kläder!!! Jag roffade åt mig ungefär tio plagg och gick mot provhytten... DÅ vaknade Saga. Dålig tajming kallas det.
Så vad gör man..? Jag drog i princip in hela vagnen i provhytten och lekte tittut med Saga medan jag provade kläder för brinnande livet. Så fort jag inte lekte med henne var hon på väg att börja gallskrika i ren tristess. Jag hittade dock tre supersnygga plagg. Två ville jag ha annan färg på, så jag frågade en expedit som hjälpte mig. Att prova plaggen var det inte tal om. Istället satte jag Saga på disken med min plånbok i händerna och betalade. Sen for vi hem.
Och hela kvällen har vår lilla gullunge krupit till DVD:n, varit på modemet, på diskmaskinen och på allt annat farligt. När jag lade henne före nio blev hon ledsen till tusen, så jag fick ta upp henne igen. Sen flummade hon runt här, arg och trött... tills hon somnade i mina armar vid tiotiden. Jag sjöng hennes bästa speldosemelodi och till slut orkade hon inte kämpa emot längre.
Jag hade planerat att stryka massor och vara duktig... men jag skjuter på det... igen. Har ju vikt tvätt, tvättat och hängt tvätt med en farligt trött bebis i hasorna, så nu orkar jag inte mer för idag. Imorgon är det TV4 som gäller.
Natti!

Inga kommentarer: