torsdag 15 april 2010

BVC, vårfika och nattliga bestyr.....

Vi har nu haft två riktigt jobbiga nätter... Saga har vaknat först vid tolvtiden... så jag fått gå upp och göra välling. Och nästa gång vid fem-sextiden. Natten till igår sov hon allmänt dåligt men somnade om efter andra matningen vid fem och sov till efter nio. Inatt sov hon från kvart i ett till klockan sex, och somnade INTE om efter vällingen. Jag hade sovit fem timmar och mådde därefter. Hoppas verkligen att det inte är fråga om en ny period med två matningar per natt. Ger vi inte henne välling när hon vaknar brukar det betyda att vi får sitta uppe med henne i en till tre timmar, tills hon är så sömnig att hon somnar när vi lägger ned henne i sängen. Om vi lägger ned henne för tidigt skriker hon i högan sky...
Tiomånaderskontrollen på BVC gick i alla fall galant. Saga visade upp sitt eminenta pincettgrepp genom att ta emot en papperstuss ur läkarens hand. Och när hon fick de två klossarna slog hon ihop dem precis som hon skulle. Hennes viktkurva har stigit lite äntligen, till 8 860 gram. Men hon är fortfarande bara knappt 72 cm lång.
Vi hade riktigt kul i väntrummet innan vi blev inropade. Saga fick gunga, åka rutschkana och utforska det mesta i rummet.
Sen gick vi hem... Jag gav Saga lite gröt, men hon var övertrött och skrek sig igenom hela måltiden. Riktigt jobbigt eftersom jag var så trött att det nästan snurrade för mig. Än jobbigare blev det när hon i vanlig ordning vägrade förmiddagssömn i spjälsängen. Ibland funkar det, men det är sällan. Jag behövde SÖMN!!! Men fick istället under skrik och protester klä på min rosenrasande bebis och gå en promenad i parken. En kort promenad blev det. Sen passade jag på att prova kläder på SALT, medan Saga vaknade till och skrek flera gånger så jag fick sträcka ut handen och dra vagnen av och an. Stup i ett.
Sen gick vi hem och åt. Jag tyckte Saga borde vara skapligt pigg efter en dryg timmes sömn. Ändå skrek och gnällde hon massor även under lunchen! Trots att hon fick mat jag gjort som jag vet att hon gillar. Och min egna supergoda fruktpuré. Skitjobbigt!
Så bar det av på nästa promenad. Men den här gången plev det bara lite protester. När vi väl kom ut och mötte upp Malin och Stella var Saga på ett superbra humör. Hon satt vaken i vagnen, skrattade och var glad i den timme det tog att gå till Lötsjön och Gröna Stugan!!! Lika glad var hon då jag och Malin åt blåbärspaj i sol och blåst. Stella sov. Lite protester under hemgången blev det, men sen somnade Saga. Då hade Stella vaknat!
När jag kom hem var Tias hemma å jag fick sova!!! I nästan två timmar. Underbart!!!!!
Jag vaknade sömndrucken och fick passa Saga medan Tias gjorde klar sin sjömansbiff. Härligt!
Saga var en liten solstråle tills hon somnade ikväll. Hon hade väl gnällt av sig på förmiddagen.
Imorgon har Tias en pappadag och jag kan jobba på min nya hemsida vilket jag ser fram emot. På kvällen blir det SJF-fest med TV4. Ovant och riktigt kul känns det!
Så nu hoppas jag på en god natts sömn. Utan ansvar. Pappaledigheten känns lyxig för oss båda!

Inga kommentarer: