fredag 2 april 2010

Påskägg, minnen och ett roligt bebismöte!

Vi har haft en härligt lugn och skön långfredag i Trönö. Det behövde vi efter den drygt fem timmar långa resan hit igår... med skrikande bebis. HEMSKT var det. Och sent i säng blev det. Saga somnade 23.15.
Idag fick Saga sitt livs första påskägg. Riktigt skoj! Både ägget och innehållet var spännande.
Den här superroliga bollen och en spelande nyckelknippa i plast gjorde tok-succé. Jag tror knappt hon minns att hon fått leka med sina påskpresenter i förväg i bilen igår... Det var ju krisläge. Roligare på alla vis att rulla bollen över bordet med mormor idag!
Jag och Tias tog en eftermiddagsprommis med Saga i vagnen. Gick över en snötäckt kyrkogård och kollade runt på Glamsta Skola som jag gick i från årskurs tre till fem. Många minnen dyker upp när man går runt på sin gamla skolgård. Dock få av det roligare slaget. -Där fick jag en fotboll på näsan, där åkte vi skridskor... och jag var som Bambi på hal is, där gjorde vi brandövning och hängde ut genom klassfönstret... -Det var i och för sig lite kul, förutom att det värkte i handlederna när fröken hasade ut mig i friska luften.
När vi väl kom hem fick vi god mat... och mamma gjorde ett påskdjur av en mandelpotatis, hihi!
Sedn det bästa av allt; Vera Lo kom och hälsade på, med stolta föräldrar. Maria och Nickes lilla guldklimp fyller sex månader idag, och äntligen fick vi träffa henne!
Saga och Vera är tremänningar. Söta som bara den är de, och vi hoppas de får leka riktigt på somrarna framöver!!! Det skiljer bara fyra månader mellan dem vilket känns superkul.
Saga var ängslig i början när de kom, och rädd för Niklas. Hon är inne i en jättekänslig period just nu, gråter för allt möjligt och blir rädd när man minst anar det. Men sen går det över. Hon var väldigt söt när hon kröp fram till Nickes fot, tittade upp på honom och började gråta. Trots att hon är rädd måste hon ju titta. Hon har gjort samma med Erik. Och med sin egen farmor. Tur att det går över efter en stund!
Vera är också en söt tjej må jag säga. Och det känns underbart att Saga fått en liten släkting i samma ålder.
Nu ska vi snart sova, trötta som vi är. Det känns underbart att vara i Trönö. Tystnaden, lugnet, det gamla, trygga huset... Och Saga verkar stortrivas.
Många Påskkramar till alla er bloggläsare där ute!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Glad Påsk allihopa önkar hon med potatisdjuret.
Vill bara säga en sak till. Det är väldigt roligt att få vara Sagas mormor. Nu får man gosa med henne på riktigt - inte bara titta på bloggen och längta.