tisdag 6 april 2010

Sängen har anlänt!!!

Idag är det en stor dag. Vi visste det när vi vaknade i Heby imorse. Vi visste att vi borde lägga på ett kål och dra hemåt för att röja i sovrummet för att välkomna vår stora, nya, fina Jensen-säng.
Men ingenting blir ju som man tänkt sig när man har bebis. Saga, vår lilla älskling, vaknade 5.40 imorse och var liten och ynklig. Så jag fick hålla henne sällskap på golvet när jag gjorde välling så hon inte skulle börja gråta. Hon höll mig i nattlinnet och gosade lite. Söt. Efter vällingen kunde hon inte sova i sin säng, så jag tog upp henne och lade henne mellan mig och Tias. Där låg hon och vred sig och gosade lite tills hon äntligen somnade. Hon vaknade dock då och då och grät av otäcka drömmar... Så när Tias tog upp henne vid niotiden ville jag gärna ligga kvar ett tag. Men inte var det lätt att sova nä jag skulle svara på frågor och annat stup i ett, så jag låg till halv elva... nästan i onödan!
Sedan steg jag upp. Med huvudvärk. Och kände att det här var en sådan dag då jag hela tiden ligger två steg efter, i önskan om att jag istället låg steget före!
Allt gick i ultra rapid innan vi kom iväg hemåt, och vi anlände till Solna 13.40 vilket kändes extremt sent med tanke på att sängen skulle komma mellan två och tre och Saga skulle ha mat NU!
Kaosigt blev det, men det gick. Saga som ätit och lekt, glad över att vara hemma igen, blev snart satt i babysittern. Sängen hade anlänt och jag och Tias fick kämpa oss svettiga för att få upp sängen ur påsar och kartonger, skruva på benen, pussla ihop delarna och få sängen på plats. Saga satt kvar i babysittern tills hon skrek så ihärdigt att vi tog upp henne och satte henne på golvet. Där var det roligt men lite farligt. Bra gick det i alla fall och när sängen var klar blev det riktigt roligt!!!
Saga rullade runt och riktigt myste i vår nya säng. Och så klättrade och gosade hon på mig nåt väldigt!
Strumporna åkte av och hon skrattade och myste. Världens goaste unge!!!
Saga har blivit så mammig nu de senaste dagarna. När jag pysslade i köket ikväll satt hon och höll mig i kjolen. Och hon är keligare än någonsin. När hon leker på golvet kommer hon ofta och klättrar på mig. Gosar och söker närhet. Och så kan hon spontant suga lite på min arm. Jag smälter förstås och mitt hjärta växer. Ännu mer!!!
Hon är fantastisk vår lilla unge.
Jag har gjort god mat åt henne ikväll, med potatis, morot, majs och rökt skinka samt Milda Culinese och mjölk. Gott blev det, och det tyckte Saga med.
Nu spelar Tias bra musik på Spotify. Klockan är på tok för mycket... så vi ska lägga oss alldeles strax. Jag måste erkänna att jag är nervös inför första natten i nya sängen. Det måste kännas bra. 20 000 kronor är mycket pengar.
God Natt och Sov Gott!!!

Inga kommentarer: