söndag 25 april 2010

Balkongfixarsöndag!

Halv nio imorse väckte hon oss, vår lilla älskling. Sen var det full fart. Förstås. Roligaste morgonbestyret är hårborstningen, tycker Saga. Hon älskar sin lilla rosa hårborste. Och än mer spännande blir det ju om man dessutom får låna mammas borste. Man kan vifta med dem och slå ihop dem så det smäller!
När jag blåser håret på mornarna brukar Saga stå på knä, luta sig med händerna mot mig och dra i sladden på hårtorken. Nyfiken och utforskande.
Den här dagen hade vi vigt åt vår balkong. -Så vi kan sitta där ute så snart vädret tillåter.
Det första vi gjorde var att dra till IKEA, där vi köpte krukor, vindskydd och parasoller med mera. Nästa stopp blev Ulriksdals Trädgård där vi började med att mata vår superhungriga bebis som numera bara äter hemgjord mat. Idag fick hon skinka med potatis och broccoli samt katrinplommonpuré till efterrätt. Gott tyckte hon. Och gott var även teet, min inhandlade chokladkaka och Tias drömrulltårta.
Jag fick lite de ja vu då jag tänkte på förra våren och försommaren. Då hade jag Saga i magen och vi for till Ulriksdal titt som tätt. -Efter vagnköpet i Sollentuna, helgen före första vändningsförsöket... Det var en spännande tid.
Nu sitter vi här med världens underbaraste unge! ;-)
Saga lessnade dock när vi efter maten vandrat av och an mellan pelargonraderna för att hitta de finaste till våra nyköpta, färgglada plastkrukor. Hon försökte slita av sig mössan och skrek massor.
I bilen somnade hon till slut. Skönt. Så när vi kom hem bar vi ut både Saga och vagnen på balkongen. Där fick hon sova klart medan jag vilade i soffan och Tias for till Ica Maxi.
När Saga vaknat och fått mellis blev det till att dra på overallen och utforska vår balkong för första gången. Sist hon var där ute satt hon i babysitter och var några få månader gammal så det räknas knappt!
Nu ställer hon sig med lätthet. Och balkongen var så spännande att hon pratade för sig själv hela tiden medan hon kröp runt, helt inne i sin egen lilla värld.
Vantarna åkte av och snoret rann, men vad gjorde det? Saga var ju ute på upptäcksfärd!
Utsikten var särskilt spännande tyckte hon. Hua, tyckte jag och Tias.
Vindskyddet från IKEA var inte helt enkelt att få fast, men snyggt blev det! Vi vill att vår balkong ska vara lekfull, inspirerande och glad!!!
Spajén har åkt ned nu. Den kändes lite för mycket som en klättervägg...
Vi ställde ut krukorna vid åttatiden ikväll för att se hur det blir. Lite galet med alla färger... men snyggt! Jag tog en bild medan världens sötaste pyjamasbebis vinkade åt mig genom fönstret.
Imorgon är det redigerardag på fyran förmig, så nu blir det God Natt!!!

Inga kommentarer: