lördag 24 april 2010

Sagas nya lära-gå-vagn

Efter en stressig fredag i redigeringen på TV4 och fredagsmys med kortspel, Wisby Klosteröl till Karlavagnen fick två trötta föräldrar en lång natts sömn och en riktigt härlig lördag på det!
Tias tillbringade halva dagen på polisens cykelauktion i Bålsta där han fick sig en cykel för 750 kronor medan jag och Saga myste, stressade lite och gick till St Eriksplan där vi mötte Ankis över en fika på Kafé Rörstrand. Förstås. -Vårt favvoställe med goda varma mackor, trevlig personal och gott om plats för en liten unge.
Tias kom incyklade och mötte upp oss när vi ätit. Vi drog till Bondelidbutiken där de hade rea och jag hittade en supersnygg orange Brittinger-klänniing för halva priset... minus 20 % för att jag hade den hemliga koden;-)
Innan vi åkte hemåt köpte jag en Babybjörn-tallrik med två äta-själv-skedar åt Saga på Babyproffsen. Väl i Solna bar det av ner på Lekplaneten.Där fick Saga prova på att gå med denna gängliga utnötta lära-gå-vagn som vi hittade på en hylla. Vagnen var inställd på ingen tröghet alls, så jag fick hålla i den medan Saga kämpade, utforskade och provade några steg...Ankis köpte den förstås. Snällaste fastern!Så det blev till att gå hem och skruva ihop den...... medan Saga hade riktigt skoj med bruksanvisningen.
En provsittning är i allra högsta grad nödvändig för att testa produktens hållbarhet.
Och två steg gick Saga med vagnen innan hon hittade sitt favvotåg från Fisher Price, som såg mer lockande ut.
Jeanskameran jag köpt åt henne blev också populär. Och snygg var den ju, med texten "Baby paparazzi". Sådan mor sådan dotter, hihi!
Vi åt upp våra jättestora och dyra "Bröllopsstrutar" som sakta börjat smälta.
-Andra "Bröllopsstruten", även kallad Cornetto Freestyle, för mig i år. Den är så goood! Pecannötkola med chokladfylld strut...
Ankis lämnade oss och jag dammsöfg klart balkongen och svabbade balkongbordet medan Tias gjorde urgod fransk gratinerad löksoppa. Lyxmiddag! Saga hade ätit, så hon fick ett... två kex.
Gratineringen på soppan bestod av lantbröd med prästost på. Mummms!!!Lite ostbricka blev det till soppan... Högkvalitativt lördagsmys.
Sen har vi minsann sett på Die Hard 4.0, vilket var rätt kul. De har resurser i USA... Häftiga scener... och Bruce Willis är verkligen übercool. Ok, det var spännande också. Om än lite förutsägbart.
Saga sover nu sött och jag bloggar i soffan i vardagsrummet med tända ljus på bordet. Mysigt! Vanligtvis surfar och bloggar jag alltid på min dator på kontoret men sedan vi kopplade in vårt nya trådlösa modem har jag intelyckats komma in på internet via den. Tråkigt. Men man får se det mysiga i det. Det är som när det blir strömavbrott och man får tända en massa ljus. Till och med inne på toaletten.

Imorgon har vi två stora prioriteringar; fixa så vi kan sitta på balkongen och ställa Saga i dagiskö.