torsdag 27 november 2008

Malungsbilder

Fiolfeber i Malung! På lördagens Junnykurs blev det mycket fniss när vi gjorde de klassiska fingeruppvärmningarna med så höga lyft att golvet ska röra sig!
Försök själva! Lillfingrar och långfingrar ska lyftas samtidigt och sen pekfingrar och ringfingrar. Växla långsamt... och dubbla sen tempot några gånger. Jonny visslar glatt en melodi till detta och vi kämpar tills vi... bara skrattar!
Jonny Soling är i högform verkligen. Han är en otrolig pedagog!!! Koncentrationen hos oss är skyhög när vi öser på med Surbrunnspolskan (Heter den så?) efter Pål Olle. Lägesspel och ormstråk, också i ett accelererande tempo. Inte lätt för en som aldrig hinner spela annars...!
Vi var så många att vi får hålla till i gamla gympasalen!
Pappa sitter närmast mig. Anna och Johan kämpar på en bit bort.
Två låtar hinns med före lunch, gruppfoto och filmvisning i aulan!
Anna går i täten från Kaffestugan mot filmvisningen där vi får se legender som Emil Olsson, Sven Härdelin och Eric Öst!
Två glaaada Kallekursare! Joel och Pontus från min klass. Länge sen... 1997!!! Vi är sex styckna här från den lilla klassen. Inte dåligt!
Helena framför Storstugan, där jag bodde när jag gick Jonnykursen 1996-97 samt danskursen, åtta veckor 1999. Vi gick inte i Malung ihop, men är hälsingetöser båda två, och därmed även resesällskap.
Trerätters middag! Johan och Helena ser märkligt finstämda ut, haha! Johan gick jag både Kallekursen och viskursen med. Vi hade riktigt kul ihop. Bakning, konserter och annat tok blev det!
Glad och nöjd är jag efter den superbra lärarkonserten! Det känns underbart att sitta här med gamla goda vänner och äta gott!
Pontus, den glade skåningen! Haha, vad hade Jonnykursen varit utan honom????? Han var på trettonde reserv till återträffen, så jag är väldans glad att han kom med i sista stund!
Kul att ha med sig pappa också! Vi sov ju på vandrarhem inne på byn, och satt en timme och åt chips och snackade när vi anlänt dit på nätterna. Idag har han skickat en dvd till mig med allt han filmade i Malung! Superkul!!!!! Den ser jag fram emot att få!
Malungspolarna!!! 1997-98 bodde vi på Turistgården, lyssnade massor på Lars Winnerbäck (när inte jag hade jazzfeber med Sarah Vaughn), bakade Vänskapens bröd och myste! Vi och Johan! Och så var det superkula fester som alltid brukade mynna ut i disco på mitt rum, till 90-talsklassiker som Rythm Is A Dancer och andra superhits!
Malin, Peter och Sara kom på snabbvisit på kvällen. Här är Malin med lilla Wilma! Jag och Mullan (även kallad) for ju till Kanarieöarna 1999, haha. En av våra tokbravader. Annars har vi fotonördat oss ihop, haft Spice girls party mitt i folkmusikträsket, partat i Idre m.m.
Peter och Yi-Lin med lilla Milja!
Peter finns det hur mycket kul som helst att säga om, haha!!! En glad och galen belgare, den första i folkhögskolegänget som örjade med självlysande strärnor i hela taket och överallt. Det spred sig som en löpeld kan man säga, och blev en riktig trend!
Efter en lång tid i Järvsö har de nu flyttat till Mjölby, och snart skall Peter minsann bli lokförare!!!!!
Sara, Lars och lilla coolingen Karljohan! Jo då, Sara gick också Jonnykursen 96-97, och var med på tokbravaderna, haha!
Pappa, Peter och Peters kompis!
Och på söndagen gick jag och Anna Kallekursen. Kul!
Sorgligt dock att det är Kalles sista termin! Han hör ju så starkt ihop med skolan, och är en så himla mysig person!!!
Västerdallåtar är det framför allt som häller här. Många låtar! Vi som var på Jonnykursen igår får en väldig "snabbgenomgång". Lite svårt att hänga med ibland!
Karin Tenggren gick Kallekurten med Anna.
Gustav och Emma gick Kallekursen med mig! Kallekursen får mig framför allt att tänka på våra mysiga utflykter till Leisme Pers stuga och hem till Kalle.
Det är väldigt myyysigt i Malung....!
Lilla Sven är ed förstås!
Kaffepaus! Vad gör man inte när blodsockret börjar krypa ned på m inus!Karin och Anna fnular på nostalgilåtar! Vi avslutar med gamla godingar som Bron över Sveg och Knöl Lars, en riktig HIT!

That´s all!
Nu är jag hemma (andra dagen som sjukskriven), men börjar sakteliga friskna till. Feber och halsont, uffa!!! Tror ändå jag ska baka lussekatter ikväll!
; )

2 kommentarer:

maria sa...

Kära Ida,

Så roligt att se din blogg, dina fina bilder och höra om hur ni har det! Jätteroligt... Fick en gåva nyss: en stunds tystnad- och tänkte på dig, gänget i Sverige och allt vi upplevde. Då gick jag faktiskt in och googlade på era namn- och se vad jag hittade! Dig, Anna, Karin T, Pontus, Peter, Sara, Johnny och så härliga bilder från Malung! Roligt! Jag önskar dig, Mathias och lilla knodden allt gott! Lycka till!!
Kram,

Maria J
som fortfarande är i Hongkong, men som inte vet vad som ska hända efter sommaren när det hektiska jobbet (äntligen?) upphör...

Unknown sa...

Hej, vad kul att höra från dig!
Tack för lyckönskningarna! Det känns så himla kul med våran lilla knodd!
Hoppas vi får ses så snart som möjligt!

Stor kram!