söndag 16 november 2008

Lasse Åberg och Mussarna

Idag har jag haft det riktigt kul! Det var visserligen massor som skulle fixas imorse. Jag var tvungen att tanka på väg hit till jobbet, åka till nästa mack för att få tag på kylarvätska som skulle fyllas på, fixa det samt slänga in maten i kylen, fixa med batterier, kolla så alla lampor i bilen funkade o.s.v. Sen så!
Jag hämtade Cicci och hennes dotter i Danderyd, och vi for ut till Bålsta. Det ösregnade ute men regnet började alltmer likna snöflingor och snart var det helt vitt ute. Fem centimeter stora flingor yrde om oss och det blev allt tyngre att köra innan vi anlände till Åbergs Museum i Bålsta.
Vilka samlingar!!! Vi fick en guidning av Lasse Åberg himself via Trazan och Banarnes kojor till Mussesamlingarna och den tillfälliga ankutställningen med allt från Ernst Billgrens målningar och skulpturer till Kalle Anka. Superkul ställe med hur mycket som helst att titta på! De gamla Disneyfigurerna är ju helcoola och sovernirutställningen helt galen!!!
Vi gjorde intervjun bland plåtmussar och tygdockor och fyllde på med fler bilder. Jag levde loppan med kameran medan de andra gick och beställde lunch. När jag sedan fick min grillade macka var jag sjukt hungrig!!! Lasse satt med under lunchen och gick sedan direkt till butiken och började slå in varor till höger och vänster.
Lite kul att få träffa honom, för jag är verkligen uppväxt med Trazan och Banarne, både på LP-skiva och på TV. Och jag älskade verkligen Electric Banana Band. Det var nog den första musik som jag ville grina till för att den var såbra! Haha... "Varför föddes inte lilla ja i stora stora USA..." snyft... Inte för att jag på något vis önskade att jag fötts i USA, men ändå!
Sen var det ju Sällskapsresan... Syrran fick ju dille på sina favvofilmer och körde dem flera gånger om dan, och denna Kanarieöarna-trip var en av favvisarna. Så fort man hörde Stig-Helmers gnisslande tantväska i snömodden så visste man vad klockan var slagen. (Andra filmer som hon fick tok-dille på var Röda Nejlikan, Ronja och hela Bullerby-serien.)
Nu är jag trött. Närmar mig slutet på min 60-timmarsvecka och det känns så skönt!!! Jag ska fira det med rejäl sömn imorgon och sedan förhoppningsvis en härlig vecka i Stockholm, Trönö och Malung. Lovely!!!
; )

Inga kommentarer: