onsdag 19 november 2008

God mat och skogsmys

Puh!
Äntligen i Trönö...
Jag rände lite på stan i sista minuten igår. Köpte tre par dyyyra strumpbyxor på Twilfit... Har lessnat lite på att de jag har gått sönder i grenen, blivit sanslöst noppiga och fula etc. Och så bidde det två skjortor och en klänning, 149 kr/st för alla tre, på Indiska. Det kallar jag prisvärt!
Sen åt vi urgott på Sala Thai, St Ericsplan. Jag åt kyckling med cashewnötter, inte lika sött som det brukar vara, utan med mer soyaton och sting i. MUMS!!! Tias tog buffén, där det ingick sushi och grejer, perfekt för honom! Så vi for hem nöjda och glada, med stora magar... Hua, vad mätt jag blev!!!
Sen fortsatte jag med bröllopsbilderna. Från ca kl 20-24!!! Bara urval, att konvertera RAW-bilderna jag skulle ha till JPEG, lägga dem i en mapp, zippa den och ladda upp på Crimson för att kunna skicka en portfoliemapp till kunderna. Obehandlade bilder. Så får de välja vilka jag skall fixa. Bilder som de sedan får köpa. Problemet var bara att de zippade mapparna var för tunga eller nåt, så de gick inte att ladda upp. Jag satt till mitt i natten, frusterad till tårar och kämpade. Men icke!!! Så jag försökte formatera ett USB-minne och dra in dem där men det gick inte heller. Det blev slutligen till att dra in bilderna på en liten bärbar hårddisk, som jag nu stoppat in i datorn nere på kontoret här i Trönö. Jag håller på och laddar upp den ena av de två mapparna, och datorn säger att det är över 87 timmar kvar på uppladdningen!!! Helt sanslöst.
Jag träffade syster på Centralstationen idag i alla fall. Hon kom med min Odd Molly-kofta som hon lånat till det viktiga mötet igår. Jag fick rött julte också. Hon hjälpte mig med grejerna och fick en varm lussekatt från Pressbyrån av mig.
X2000. Ovant. Det brukar bli Y-buss för mig, men nu skulle alla bussar ta fyra timmar på sig, och tåget tog bara två, så jag betalade extra för det. 290 kr räknas som superbilligt. Inget avbeställningsskydd, för det kostar minst 150 kr extra... Herre Gud...
Vintern började redan norr om Uppsala, och här är det kallt. Mamma mötte mig på stationen. Härligt! Och skönt att få hjälp med den hemska packningen, samt bli skjutsad till Trönö och få fläsk å mos av mormor! En halvtimmes vila och en promenad runt Berge. Skogsmys... och min huvudvärk från igår kväll har äntligen gett med sig!

2 kommentarer:

Mattias Johansson sa...

87 timmar! What!
Hur gick det, hur gick det?

Unknown sa...

Ja, håller med!!! Det är inte klokt! Men på Söderhamnskuriren funkade det. Jag hade då delat upp bilderna i 6 zippade mappar, laddade upp en i taget... och blev klar på drygt en timme. Tycker fortfarande det är konstigt att det skulle va så svårt innan!