torsdag 19 maj 2011

Toklera, väderknas och glasskladd

Idag inföll näst sista vab-dagen på ett tag hoppas jag. En riktigt mysig sådan som i vanlig ordning började med välling, frukost och sen bakning för Saga medan jag fixade till mig i badrummet.
 Måste här flika in en VARNING för Kärnans "Leklera". Den ska vara lika bra som Play Doh men icke. Den röda leran är värst. Den är så superkladdig att det inte ens går att trycka ut figurer ur den med pepparkaksmått. Leran följer med måttet, fastnar och smetar ut sig. Och så kladdar och fastnar leran på händer och kläder. Hoppas de illröda fläckarna går bort i tvätten!
Regnet verkligen öste ner denna förmiddag. Men jag deppade inte för det. Min bästa väder-app i mobilen (klart.se) hade ju lovat att vädret skulle vända från klockan ett. Och det stämde!
Ankis kom och lekte med lillskruttan medan jag fixade mat. Vi åt och kom efter ett bra tag iväg på vår söva-Saga-i-vagnen-promenad som bar av till Ica MAXI först och främst. Där köpte jag våtservetter i drivor och lite annat som är billigare där än på Kvantum i Solna. Blev dock lite bitter över att de bästa MAM-muggarna var slut. Det var ju för dem vi gick dit! Och vi har haft muggbrist länge nog här hemma.
Med en tung vagn gick vi sedan mot Skytteholmsparken där vi intog en mys-soffa. Saga fick tid på sig att vakna innan det blev lyx-mellis!
 Ankis hade köpt en favorit i repris, en dessert som Saga fick med sked när hon var liten bebbe. Nu kunde hon slurpa i sig den på egen hand. Och hon gillade den verkligen fortfarande!
 Vi fortsatte med glassfest, och jag hade hoppats att Sias hallon- och saltlakritsglass skulle vara en hit men den var rent av ÄCKLIG!!! Saltlakritsen sträckte sig hela vägen ned genom struten och var grynig och hemsk. Jag som var så lycklig över min nyfunna smakkombo i glassform...
Saga fick toka sig redigt med faster innan vi gick hem och åt middag med pappan. Mysdag!! Nu återstår att fnula ut vad vi ska hitta på imorgon..! Det värsta är alltid att komma på något att äta.....

Inga kommentarer: