onsdag 18 maj 2011

Kåvepenin-ångest i majsolen


Så här trött var Saga under dagens solskenspromenad. Äntligen har sommaren återvänt, åtminstone till en del. Skönt.

Annars har de två senaste dagarna till stor del varit riktigt jobbiga. Jag har haft sån ångest över den hemska Kåvepeninen som Saga vägrat ta i sin mun sedan igår morse. Från i söndags kväll hade hon snällt tagit sina 10 ml till frukost, lunch och middag. Nu när hon plötsligt vägrade fick hon penselinen utblandad i lingonsylt vilket funkade oväntat bra. Till lunchen försökte jag med hallonsaft men den blev äcklig förstås, och lingonsylt var inte lika kul andra gången. Nu hade hon börjat vägra Molipect också så Tias ägnade hela kvällen innan träningspasset åt att få Saga att dricka 10 ml Kåvepenin och 2,5 ml Molipect med sugrör och ur dockservisen. Det gick skapligt.


Idag har helvetet dock fortsatt. 5 ml gick att blanda i vällingen men där tog det stopp. Att muta med hennes älsklingskex för att få i henne de övriga fem mililiterna funkade inte ens.
Jag ringde Sjukvårdsupplysningen, 1177, och blev tipsad att gå till Apoteket och införskaffa en plastspruta som jag obemärkt skulle kunna spruta in lite medicin i Sagas mun med.
Efter dusch och lunch testade vi det men icke. Ringde vårdcentralen som sa hur jag skulle hålla fast Saga för att kunna hälla i henne penselin. Men inget funkade.


Så nu efter middagslur, god mat och lek med pappa var vi tillbaka till Närakuten en sväng för att kolla om hon kanske rent av kunde sluta med penselin för den här gången. Alternativt få nåt mer lättsmält. Jag har fått diverse tips av andra föräldrar som haft samma problem och undrar varför de ens skriver ut Kåvepenin åt barn.


Och vi slapp fortsätta medicineringen. Öronen såg bra ut nu. CRP hade sjunkit från 85 och 60 till 16 och hon lät bra i lungorna. Ögonen ser också helt fina ut nu sedan imorse. Härligt!!! Hoppas bara att det inte kommer tillbaka.
Vår andra bebbe har legat och guppat på min kissblåsa hela dan så jag har varit konstant kissnödig, värre än jag brukar. Och så är jag hungrig hela tiden.
Det är mitt liv de se, som gravid småbarnsmamma.

- Bloginlägg från mobilen ;-)

Inga kommentarer: