fredag 13 maj 2011

Gårdagens bravader med Sagis




Igår tog jag en mammadag med dottern. Och vi började med lek i Skytteholmsparken.


Sol, värme, massor med ungar och sand. Och superskoj att gunga tyckte Saga.


Vi hade riktigt mysigt.


Allt ballade ur först efter lunchen hemma... Då blev det skrik, gnäll och vägran åt höger och vänster. Efter en lång stund gick Saga med på att sitta i vagnen, där hon var irriterad och arg i en halvtimme innan hon somnade. Jag hamnade på utförsäljning i en leksaksaffär och krånglade med dyra 2-årspresenter till Saga medan hon vaknade efter en halvtimme och var vaken i 45 minuter till. Missnöjd förstås.
Allt slutade med att den gravida mamman bröt ihop och fulgrinade lagom till hemkomst och möte med en främmande man i hissen..! Saga skrek i högan sky både av rädsla för mannen och i allmän ångest över mammans plötsligt hejdlösa ledsamhet. Och hissmannen trodde knappt på mig när jag sa att jag grät för att jag var gravid och känslig och att dottern skrikit i en timme. Han frågade flera ggr om det var säkert att det inte var någonting annat.
Jag och Saga satte oss och kramades på balkongen tills vi båda lugnat ner oss. När vi sen fått i oss lite macka och apelsin var vi åter goda och glada. Lagom till vår korta promenad till MAX, där vi mötte Tias för Frisco-mål och MAX-box utomhus.



Saga älskar att gå på MAX så hon kvittrade som en pippifågel.


Jag och Tias njöt över att slippa matfix och plock i köket. Sen drog vi hemåt och Tias lekte med Saga tills han skulle träna klockan sju.


45 minuters nattning blev det. Jag var ett vrak när Tias kom hem. Satt ändå uppe och väntade på Eurovisions-semifinalen som började nio... och hann se Eric Saade. Precis i snyggaste dansnumret sparkade lillbebben rakt i min hand igen, för andra gången efter Twilight-myset i fredags. Sen, strax före tio, ringde de från TV4 och undrade om jag kunde ta morgonpasset som börjar klockan tre på natten. Jag sa ja men ångrade mig. Var ju redan helt slut och o-utvilad trots två dagars ledighet.
Morgonen gick dock oväntat bra. Nu har jag sovit, ätit till reprisen av Eurovision Song Contest semi 2, hämtat Saga på dagis och så vidare.
Jag har också häpnats över min mages starka tillväxt nu när jag traskat in i vecka 21! ;-)

- Bloginlägg från mobilen ;-)

Inga kommentarer: