måndag 14 juli 2008

Kamerabekymmer i båset...

Jag sitter på jobbet och kollar på kameror på nätet. Har landat i Sthlm nu och känner mig därmed mindre som ett UFO; )
Har gjort ett fotojobb med redigering idag, men nu är det lugnt.
Någon där ute som vet vad som borde vara det bästa kameraalternativet av en Canon EOS 1D Mark II på Blocket för 27 000 kr eller en Canon 40D för 9 199 kr på Kamera Experten (enligt recentioner en bra och pålitlig butik med fri frakt). Min 20D hämtar jag nog på service imorgon. Hoppas den är bra nu!!! Och att jag får veta vad det var för fel! Jag fotar aldrig mer ett bröllop med bara en kamera... så nu behöver jag en till. 40D är enligt flera recentioner väldigt mycket bättre än 20D. 1D är dock en 67 000-kronorskamera då man köper den i nyskick.
Idag har det varit superfint ute. Men så bidde det åska. Jag har hört den fast jag sitter i ett redigeringsrum med 10-20 meter till närmsta fönster.
Om någon tycker något angående kamerabekymret, så skriv gärna en kommentar!
=)

7 kommentarer:

Anonym sa...

En beggad Canon 1D MK III rekomenderar jag. bra kvalité och snabb, 1,3x bländarförstoring mot 40D's 1,6x. men behöver du inte mindre bländarförstoring än 1,6x och klarar dig med 3bilder mindre/sekund så välj 40D. snabb nog för de flesta situationer. dock ej ISO50 eller ISO 3200.

Anonym sa...

Om du fotar mycket bröllop så skulle du överväga nya Nikon D700 - den tar, i stort sett, brusfria bilder på ISO 6400! Men jag förstår att det lutar åt en Canon eftersom du har deras optik sedan tidigare...

Anonym sa...

En begagnad 1DIII skulle jag inte ta i med tång pga fokuseringsstrulet som plågat den sedan starten. Där har du förklaringen till att de som säljer den får bereda sig på en prislapp runt 20-21000 för tillfället. Nej, undvik säger jag, om du inte har mer pengar än vett!

Unknown sa...

Supertack för alla tips!
Nikon lär det ju inte bli, för jag har inte råd att köpa all optik nytt...
Jag tror nästan jag klarar mig med en 40D faktiskt. Jag skulle dock önska att det var fler MP, så man vågar sig på större förstoringar till bröllopsparen!
Tycker att 40D verkar ha en poäng med AF-knappen. För även med min 20D har jag haft svårt att låsa skärpan på en punkt. Detta stör ju väldigt, eftersom man ju vill komponera sina bilder på alla möjliga vis.
Ja... inte är det lätt!

cjl sa...

40d är ett trevligt hus, men även en beg 1dmk2 kan vara ett alternativ om du inte vill lägga allt för mycket slantar. 11-15000 för en beg mk2 och strax över 20' för en mk3..

Anonym sa...

1DMkIIN kändes lika trevlig som 1DsMkII och dessutom rena kulsprutan om man gillar sportfoto. Lite tråkigt dock att den "bara" har 8 MP, vilket till slut gjorde att jag sålde min MkIIN. Fick 15300 för den och helt klart är att man får MYCKET kamera för den summan.

Unknown sa...

Mmm... Är 27 000 kr dyrt för en 1Ds Mk II???

Jag lutar fortfarande åt en 40D... Önskar att 5D hade släppt en efterföljare, men jag hinner inte vänta.