onsdag 1 december 2010

Julgodisfrabriken äntligen igång!

 Ute är det -13 och frosten täcker skog och hus. Extra mysigt är det då att till tonerna av The Christmas Song med Diana Krall, Jul i Folkton eller Let it Snow med Ella Fitzgerald smälta choklad på spisen, krossa polkagrisar, smaka och skapa.
 Årets julgodistillverkning inleddes med chokladdoppad mandelkorokant och polkagrisbräck. Båda recept ur favvoboken för all julgodistillverkning; Vinterns söta.
 Receptet på polkagrisbräck finns här! Annars rekommenderar jag eder alla att köpa boken!!!
Saga älskar att titta på alla stjärnor vi hängt upp i fönstren. Den här vita, snöiga har varit med längst. Den köpte vi på Debenhams innan de lade ned sin Stockholmsbutik. Palmen vill Tias slänga ut... Jag vill däremot ha den kvar, och har pyntat den riktigt fint i år. Vi vågar nog inte ha julgran nu när Saga är så nyfiken, vild och driven..!
Den enda adventsljusstake vi använder köpte vi på IKEA för tio år sedan. Den ÄLSKAR vi!!!

Nu är klockan på tok för mycket. Dags att sova så jag orkar upp tidigt imorgon bitti. Har inget jobb imorgon vad jag vet, men Saga ska ju vara på dagis klockan nio vilket kräver att jag går upp halv sju!!
Idag har hon varit hemma och Ankis har varit här. Jag har lagat god mat två gånger under dagen, Saga har ätit riktigt bra och varit helt underbart go. Hela tiden förutom under vårt försök till middagsovningspromenad som ballade ur på samma sätt som i både lördags och i söndags. Tråkigt eftersom solen sken, snön gnistrade och jag behöver bränna lite fett... Ja, det är svårt att hålla vikten när man har småbarn som vill gå själva och vägrar sitta i vagnen, och det blir mörkt tidigt... å man jobbar... och julen närmar sig.

Inga kommentarer: