söndag 19 december 2010

Liten sjukling på fjärde advent

 Igår när vi skulle lägga Saga var hon het som en kamin. Termometern visade på 39,5° och jag misstänker att hon hade lika hög feber kvällen innan då hon också kändes het. Ångrar att jag inte tog tempen på henne då med...
När Saga sovit i fyra timmar vaknade hon och var jätteledsen. Vi tog upp henne och hon fick en ny alvedon. Sen var det full fart i vardagsrummet!
 En av Sagas roligaste lekar är att klättra upp på en möbel, till exempel den här eminenta fotpallen från IKEA, och sedan klättra ned igen. Så kan hon hålla på länge länge och rätt vad det är ställer hon sig upp på pallen. Jag och Tias är inte lika förtjusta i den leken eftersom vi måste passa henne hela tiden så hon inte ramlar och slår sig. Vi har fått göra många räddningar kan man säga!
 En ny lek uppfanns denna natt, och den var riktigt kul!!!
 När Saga var liten lekte vi ofta att hon var Trumbebisen i Hipp Hipp! Då fick hon spela trummor som bara den med pappas hjälp, och så skrattade hon så det kluckade. I natt återupptogs även den leken till Sagas förtjusning.

 Förr var det jag som stod för ljudeffekterna som skapade den totala upplevelsen! Nu stod jag bara för fotograferingen...
 Saga sov i vår säng nästan hela natten. Vi kom i säng vid ett-tiden och gick upp vid åtta (Jag hade varit halvvaken och bara småslumrat sedan 5.20...). Tias skulle hjälpa Pelle att flytta så efter en mysig adventsfrukost blev jag och Saga ensamma vilket gjorde Saga lite ängslig. Jag försökte ta en fin julkortsbild i befintligt ljus men Saga skulle sitta i knät hela tiden...
 Gosigt! Men nån höjdarbild var omöjlig att få till.
 Tias kom hem redan till eftermiddagsfikat så vi köpte lussekatter på Pressbyrån. dyra och inte vidare goda... Men mysigt hade vi det.
 Saga vill ha pepparkaka doppad i kaffe eller te. Då blir hon nöjd och glad.
 
 Ute snöade det nåt hemskt. I hela landet!
 Vi gjorde ännu ett försök till att ta årets julkortsbild och den här gången gick det bättre.
 Men den bilden vi valde får ni förstås inte se här!
 Som sista tok-försök tog vi dessa bilder:
Nu har Saga åter vaknat efter fyra timmars sömn. Och kvällens feber har stigit från 39,8 till 40,2. Lilla gumman. Hon sitter nu i mitt knä, dricker vatten, pussas, sjunger Lille katt och säger "Hallå" i mitt headset till mobilen medan jag spelar pekfingervalsen på tangentbordet. Hon är verkligen världens gulligaste!!!
God Natt!!

Inga kommentarer: