torsdag 30 september 2010

Lite lyx i vardagen

Efter att ha lämnat min älskade dotter gråtande på dagis efter klockan nio imorse... och själv gråtit en skvätt... bar det av till busshållplatsen. Min otur med tunnelbanan skulle visst hålla i sig sedan igår, för idag gick inga tåg mellan Västra Skogen och Kungsträdgården. Efter en kvarts bussväntan ringde jag dock en taxi. Jag tänkte på min dyrbara tid med Saga... och det kändes underbart att glida fram till dörren på Barracuda till klockan tio. Slippa trängsel, byte vid Odenplan, väntan, stress och oro.



Nästa lyxiga stund denna torsdag var lunchen med mamma och syster. Vi satt ute i solen under infravärmen och åt urgod mat på Dharma. Tandorimarinerad kyckling med cashewnötter och saffransbulgur... Med vitlöksbröd, nätmelon och dricka till. Mmmmm...
Och efter att jag gråtit ut över att jag råkat nypa Saga i hennes svullna överläpp i natt (hon hade slagit sig igår, och jag skulle torka snor i mörkret på ledsen bebis klockan två på natten... yrvaken...) och syster skrattat åt min ångest över detta... så kom vi igång och pratade om Sagas tokigheter och det galna föräldralivet så vi skrattade nåt väldigt. Mest skrattade vi nog åt att jag medan jag sminkade mig imorse fick avbryta var tionde sekund för att trä på Sagas dockas troror på Sagas lilla huvud så hon fick "ankstjärten", spetsen, fram och såg ut som en gammeldags sjuksköterska. Hon tog av den och ville ha den på igen... Om och om igen.
Det är glamoröst att vara småbarnsmamma! ;-)


Nu har jag bloggat hela vägen hem, så nu är det dags för sen middag; PANNKAKOR!

- Bloginlägg från mobilen ;-)

Inga kommentarer: