onsdag 1 september 2010

Tokdans och glad ettåring

Tokdans till Most Wanted 2000! Ja, idag var det dags. Jag har inte tränat sedan Saga kom till världen och nu har jag blivit rundare om magen än jag varit på nästan tio år! För första gången i mitt vuxna liv har jag relativt nya jeans som jag plötsligt inte får igen i midjan. Akutläge alltså. När det väl börjat gå utför lär det väl fortsätta om man inte gör någonting åt saken. Och bättre uppvärmning kan man do inte få än att studsa runt med en skrattande älskad ettåring på höften!!! Vi röjde loss till låtar som Mera Mål! och Sandstorm. Svettigt värre. Sen kom Tias upp ur sin eftermiddagsdvala och jag kunde ge mig ut på joggingtur i nya Nike-dojorna. Rundade bland annat Skytteholmsparken. Med Pod-radio i lurarna. -Sommar med Annika Östberg. Superspännande lyssning!
Piggare än få fortsatte jag sedan med situps och annat välbehövligt på vardagsrumsgolvet. Just situpsen gillade inte Saga. Hon drog mig hårt i håret och var jättearg tills jag förstod att det var träningsunderlaget hon ville åt.
Mina tvåkilostyngder känns lite ynkliga för mig nu... men de borde vara i tyngsta laget för min dotter. Hon lyfter dem dock utan större besvär!!
Jag tror att min extrema energi kvällen till ära kommer av att Saga var så glad när jag hämtade henne på dagis vid tretiden i eftermiddags.
Alla barnen var inne i ett rum fullt med gymnastikmadrasser och annat skoj. Och där hade de fått fullständigt spung. Ur en bandspelare sjöngs det "Här kommer Pippi Långstrump" medan barnen sprang omkring och var alldeles galna, rullade in varann i nån madrass, gungade på nån grej, skrattade, flamsade och tokade sig. Saga satt med fröken, Gunilla, och några andra barn och var lugn men road. Hon tar tydligen för sig mer och mer, tar kontakt med andra barn, är glad och skrattar. Och så har hon till och med matat en av fröknarna på lunchen! Det måste ju betyda att hon trivs i alla fall. Härligt!!! Nu satt hon i famnen på mig och pratade medan hon pekade på barnen och vinkade åt fröken. Jätteglad var hon! Min lilla älskling...
Saga somnade som en stock vid halvniotiden i kväll. Och jag längtar redan efter henne. I morgon får vi en timme innan dagis. Sedan hämtar Tias henne medan jag jobbar 15-23. Tungt.
Jag vill ju vara med min Saga hela tiden! Älskar henne så jag kan spricka av kärlek!!! Önskar det vore lättare att pussla ihop livet så dygnets timmar räckte till allt...
Natti natti!

Inga kommentarer: